Az olasz hatóságokkal egyezkedik a Gucci az adótartozásai miatt

Gucci, Kering
Vágólapra másolva!
A francia Kering luxusmárkákat gyűjtő cégcsoport legalább 1,3 milliárd eurót fizet ki annak érdekében, hogy rendezze vitás ügyét az olasz hatóságokkal, mivel a hozzá tartozó Gucci divatmárka nem fizette be az adókat – állítja a Reuters három különböző forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Kering és az olasz hatóságok várhatóan május első napjaiban írják alá a megállapodást, és amennyiben ez megtörténik, ez lesz a legnagyobb összegű olasz adóhatósági megegyezés.

Illusztráció Forrás: Gucci, Facebook

A cég emailben reagált a megkeresésre, amiben hangsúlyozta, rendszeresen egyeztettek az olasz adóhatósággal, és a megbeszélések nyitott és együttműködő hangulatúak voltak.

„Jelenleg még nem sikerült konkrét megállapodást összehoznunk" – áll a levélben.

A hírügynökség megkeresésére nem reagált az olasz adóhatóság.

Illusztráció Forrás: Photononstop/Eurasia Press

A cégcsoport korábban tagadta az adókerülés vádját, és maga a cég tette közzé, hogy 1,4 milliárd euró összegű adókövetelést állapított meg előzetesen az adóhivatal.

A svájci székhelyű cég leányvállalatát vizsgálta az olasz hatóság, 2017 végén a milánói, valamint a firenzei irodát is átkutatták, és

az ügyészség novemberben a 2010 és 2016 közötti időszakban egymilliárd eurós adóelkerülést állapított meg,

mivel szerintük az itt eladott termékekre az olasz adószabályok vonatkoznak, és nem a svájciak.

Az egyik meg nem nevezett forrás szerint a késedelmes fizetés akár 500 millió eurót is jelenthet, ám a hatóságok ezt nem fogják kiróni a cégre, ahol jelenleg is belső nyomozás folyik az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!