A gyümölcsfogyasztáshoz képest az EU népességének valamivel kisebb része (23 százalék) naponta legalább kétszer fogyasztott zöldségeket, és egy kicsit magasabb arányban (40 százalék) naponta egyszer.
Az EU-tagállamok közül a napi gyümölcs bevitel a leggyakoribb Olaszországban (a lakosság 85 százaléka) és Portugáliában (81 százalék).
Ezzel szemben három tagállamban a népesség kevesebb mint 40 százaléka fogyasztott gyümölcsöt naponta: Lettország (35 százalék), Bulgária és Litvánia (mindkettő 37 százalék).
A tagállamokban a zöldségfogyasztás tekintetében Írország és Belgium a legmagasabb arányban fogyasztja a zöldségeket, legalább naponta egyszer (mindkettő 84 százalék).
Míg a legtöbb tagállamban a lakosság 50–80 százaléka arról számolt be, hogy naponta zöldségeket fogyasztott,
öt tagállam volt, ahol az arány 50 százalék alatt volt: Magyarország (30 százalék),
Románia (41 százalék), Lettország (44 százalék) ), Litvánia és Bulgária (mindkettő 45 százalék).
Cikkünk az Eurostat jelentése alapján készült. A forrásadatok itt tekinthetők meg.