A cég jelenleg azt próbálja eltalálni, hogy a növényi alapanyagokból készült halhúsnak ugyanolyan textúrája és íze legyen, mint az igazinak.
Az egyetlen módja annak, hogy sikeresek legyünk, ha a növényből készült halhús sokkal finomabb lesz, mint a tengeri, vagy folyami"
– nyilatkozta a cég vezérigazgatója Pat Brown. Korábban azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy 2035-ig minden állati hústermék növényi alternatíváját kifejlesztik.
A cég egyik alkalmazottja elmondta, hogy szardellát már sikeresen készítettek növényi alapanyagokból.
Az Impossible Foods nem az első vállalat, amely a halételek világában növényi alapú termékeket fejleszt ki. Ott van például a Whole Foods, amelynél olyan tonhal konzervet lehet kapni, amelyet a Good Catch kísérletezett ki, és borsóból, valamint szójafehérjéből készül.
A túlhalászás veszélye fenyegeti a bolygó halállományát,
és ezért - hosszabb távon - kevésbé megbízható élelmiszerforrássá válik a jövőben, amire éppen az Impossible Foods terméke lehet a megoldás.