A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A következő években megújulnak a velencei-tavi strandok is

velencei-tó
A Velencei-tó Agárdnál
Vágólapra másolva!
Az elkövetkezendő években megújul a Velencei-tó valamennyi strandja, első lépésben a kormány strandonként 100 millió forint támogatást ad a munkálatokhoz – jelentette be velencei sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Guller Zoltán hangsúlyozta: a kormány programjának célja, hogy 2030-ig Magyarország valamennyi szabadvízi strandja európai színvonalúvá fejlődjön. Ennek érdekében a Balatonon és a Tisza-tónál már történtek fejlesztések, és most következik a Velencei-tó térsége is.

A Velencei-tó Agárdnál Forrás: Flickr.com

Közölte, hogy a támogatásból infrastruktúra-fejlesztéseket végeznek, megújítják a vizesblokkokat, ahol szükséges, kiépítik az ivóvíz-hálózatot, parkosítanak, öltözőket létesítenek, megkönnyítik a tóhoz jutást.

Jelezte, a programot azért folytatják, hogy Magyarország valamennyi szabadstrandja megújuljon.

Guller Zoltán kiemelte, hogy a turizmus-vendéglátás iparág állítja elő a magyar GDP mintegy 11 százalékát és 400 ezer ember dolgozik az ágazatban alapvetően magyar tulajdonú mikro-, kis- és középvállalkozásokban.

A turizmus teljesítményét kiemelkedőnek nevezte, mert az elmúlt néhány évben – évről évre – tíz százalék feletti növekedést mutat.

A vezérigazgató rámutatott, hogy a Velencei-tónál az országos átlagot meghaladó volt a turizmus növekedése, jelentősen nőtt a belföldi vendégek száma, miközben a külföldiek száma megduplázódott.

A vendégéjszakák száma is megkétszereződött,

330 ezer vendégéjszakát mért 2018-ban a KSH 2014-hez képest.

Illusztráció Forrás: velenceitohajozas.hu

Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt években azon dolgoztak, hogy a Velencei-tó felkerüljön Magyarország turisztikai térképére, ebben pedig további nagy előrelépést jelentene, ha

a Pannónia Szíve és a Velencei-tó kiemelt turisztikai területté válna.

Amíg a kormány elfogadja az erről szóló előterjesztést, mindent elkövetnek azért, hogy a Balatonnál megvalósított turisztikai fejlesztések közül minél többet átemeljenek a Velencei-tóhoz is.

Koszti András, Velence polgármestere elmondta: a vendégéjszakák száma alapján a település a 19. legnépszerűbb üdülőhely Magyarországon. A városban eltöltött idő is nőtt a korábbi évekhez képest, és a külföldi turisták elkezdtek visszatérni a tópartra.

Közölte, hogy a fejlesztési program keretében Velencén három szabadstrand újulhat meg.

Tóth István, Gárdony polgármestere közölte, hogy nyolc kilométeres tóparti szakasszal rendelkeznek, amelyen kilenc fürdőhely van, és ezek közül három szabadstrandként üzemel, amelyek támogatást kaphatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!