A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A befektetők imádják a Twitter bóvlikötvényét

Twitter, logó
(FILES) In this file photo taken on September 4, 2019 shows the logo of the US social networking website Twitter, displayed on a smart-phone screen, in Lille, northern France. - Several features on Twitter were down on October 2, 2019, the platform said, with users from Japan to the USA reporting they were unable to log in, use the mobile app or see direct messages."We've been experiencing outages across Twitter and TweetDeck," the social media giant said in a statement, without giving a reason for the disruption. "You might have had trouble Tweeting, getting notifications, or viewing DMs. We're currently working on a fix, and should be back to normal soon." (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
A Twitter az elmúlt három napban komoly rajongást keltett a befektetők körében, miután 600 millió dollár értékben bocsátott ki magas hozamú, úgynevezett bóvlikötvényeket.
Vágólapra másolva!

Hatalmas sikert aratott a Twitter kötvénykibocsátása az elmúlt napokban.

A 2027-es lejárattal, eredetileg 600 millió dollár értékben kibocsátott kötvénycsomag méretét föl kellett emelni 700 millióra a kereslet miatt,

a papír hozama pedig 4 százalékról 3,875 százalékra süllyedt – ami szintén az erős keresletet mutatja.

A befektetők lecsaptak a Twitter kötvényére Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

Ráadásul a Twitter még rekordot is döntött a mostani kibocsátásával. Az amerikai bóvlikötvény-piacon ugyanis a közösségi média vállalat dobta piacra a legalacsonyabb hozamú papírt az eddigi első kibocsátók közül – írja a MarketWatch.

Szeptemberben egyébként a Burger King anyacége, a Restaurant Brands International, szintén 3,875 százalékos hozamon árazta be a kibocsátását, de a társaságnak már komoly múltja van a nyílt adósságpiacon, szemben a Twitterrel.

Az S&P Ratings BB+ minősítéssel látta el a Twitter új adósságát, amivel csupán egy szinttel marad el a „befektetésre ajánlott" kategóriától.

Bóvlikötvénynek egyébként pont az ezen szint alatti adósságokat nevezik, melyek értelemszerűen magasabb hozamokkal futnak, mint a "befektetésre ajánlott" minősítésű papírok. A bóvli kifejezés azonban egyes esetekben megtévesztő lehet, mert gyakran nem fenyegeti reális csődveszély a kibocsátó vállalatot.

A Twitter részvényének idei alakulása Forrás: Investing.com

Jó példa erre, hogy jelenleg a legaktívabban kereskedett bóvlikötvény a Netflix nevéhez köthető. A papír csütörtökön 4,098 százalékos átlagos hozammal forgott.

A valóban kockázatos tartományban viszont olyan ismertebb cégeket is találunk, mint a WeWork.

A vállalat kötvényével ugyanis 14 százalék körüli hozammal kereskedtek csütörtökön, ami majdnem a duplája a 2018. áprilisi kibocsátáskor mért 7,8 százaléknak.

A Twitter részvénye egyébként ebben a negyedévben (csütörtökig) 27 százalékot gyengült, szemben az S&P 500 index 4,5 százalékos emelkedésével. A vállalat papírja csütörtökön 0,13 százalékos emelkedés mellett 30,04 dolláron zárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!