A Tesla a tiltás ellenére újraindítja a termelést

Tesla
A view shows flags at the US automotive and energy company Tesla showroom and service center in Amsterdam on October 14, 2018. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A Tesla belső levélben kéri a dolgozókat, hogy már április 29-én térjenek vissza a kaliforniai gyárba annak ellenére, hogy a helyi hatóságok arra kötelezték a vállalatot, hogy május 3-ig csak a létfontosságú részlegek üzemeljenek.
Vágólapra másolva!

Fermontban, ahol a Tesla kaliforniai gyára található, továbbra is életben vannak a szigorú korlátozások, ezen a területen pedig az elmúlt napokban sem történt változás.

A Tesla ennek ellenére arra kéri néhány dolgozóját, hogy már április 29-én kezdjék meg a teljes idős munkát, pedig a hatóságok legalább május 3-ig ezt nem engednék meg Elon Musk vállalatának.

A Teslával már korábban is voltak gondok, hiszen március 19-én kellett volna leállniuk a gyártással, azonban a vállalat figyelmen hagyta az utasításokat és tovább folytatta a termelést. Elon Musk azza érvelt, hogy az elektromos-autógyártó tevékenysége a létfontosságú iparágak közé sorolható, a döntéshozók szerint viszont erről nem volt szó.

Illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Mielőtt teljesen leállt volna a fermonti gyár, a Tesla megkezdte a dolgozók lázmérését, valamint védőfelszereléseket is kiosztottak. Végül arra kérték a dolgozók egy részét, hogy a munkájukat otthonról folytassák, másokat pedig elbocsátottak, vagy csökkentették fizetésüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!