Vágólapra másolva!
A Real Madrid hazai pályán, Kylian Mbappé duplájával 2-0-ra nyert a Betis ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A héten Konferencia-liga-főtáblára jutó Betis két döntetlennel, míg a Real Madrid egy győzelem mellett két döntetlennel kezdte a spanyol bajnokságot, így mindkét csapatnak nagy szüksége lett volna egy sikerre a 4. forduló zárómérkőzésén, a Santiago Bernabéu Stadionban. A hazaiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti továbbra sem számíthatott Jude Bellinghamre, de Rodrygo, Vinícius Júnior és Kylian Mbappé is kezdett, míg a 18 éves Endrick a kispadon kezdett.

Real Madrid, La Liga, Betis, Kylian Mbappé, spanyol
Kylian Mbappé megszerezte az első spanyol bajnoki gólját a Real Madrid Betis elleni La Liga-meccsén
Fotó: Anadolu via AFP / 2024 Anadolu

Saját közönsége előtt sokáig nem bírt a Real Madrid a Betisszel, de jött Kylian Mbappé

Az első félidő úgy zajlott le, hogy hiába volt rengeteg (13) próbálkozása és labdabirtoklása a Real Madridnak, igazán veszélyes helyzetet egyik kapu előtt sem lehetett látni. A második játékrészben már közelebb voltak a gólhoz a fővárosiak, és ugyan a Betis előtt is adódott esély, 

a 67. percben Kylian Mbappé Federico Valverde rendkívül látványos, sarokkal leadott passza után betalált, ezzel megszerezte az első gólját a spanyol bajnokságban. 

Ez törést okozott a Betis védelmében, és nyolc perccel később a francia csatár büntetőből is gólt szerzett, ezzel eldöntve a mérkőzést.

A hajrában még beállt Luka Modric mellett Endrick is, aki a Valladolid elleni meccshez hasonlóan ismét gólt szerezhetett volna a néhány percnyi játékideje alatt, ám kimaradt a helyzete, így maradt a 2-0-s végeredmény.

A bajnoki címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid a sikerével együtt is négypontos lemaradásban van az éllovas Barcelonával szemben a La Liga tabelláján.

Eredmények, La Liga, 4. forduló:

Real Madrid – Real Betis 2-0 (0-0)
Alavés – Las Palmas 2-0 (1-0)
Osasuna – Celta Vigo 3-2 (2-1)
Sevilla – Girona 0-2 (0-1)
Getafe – Real Sociedad 0-0

szombaton játszották:
Leganés – Real Mallorca 0-1 (0-1)
Valencia – Villarreal 1-1 (1-1)
FC Barcelona – Valladolid 7-0 (3-0)
Athletic Bilbao – Atlético Madrid 0-1 (0-0)
Espanyol – Rayo Vallecano 2-1 (1-1)
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!