Megindult a termelés a Volkswagen legnagyobb európai gyárában

Volkswagen VW új logó
01 March 2019, Lower Saxony, Wolfsburg: An employee mounts a VW logo on the front of a VW Tiguan during final assembly at the VW factory. Photo: Julian Stratenschulte/dpa
Vágólapra másolva!
Az eladások alapján a világ első számú autógyártójának számító Volkswagen megkezdte a termelést wolfsburgi gyárában, amely a legnagyobb a kontinensen. A vállalat szintén bejelentette, hogy új higiéniai intézkedéseket hoztak a járvány terjedésének megelőzésére.
Vágólapra másolva!

Németországban folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma, ezért óvatosan lazítanak a korlátozásokon az országban annak érdekében, hogy Európa legnagyobb gazdasága újra helyre álljon.

Ennek következtében a Volkswagen is úgy döntött, hogy folytatja a termelést wolfsburgi gyárában, ahol összesen nyolcezer dolgozó állt munkába. A számítások szerint ezen a héten 1400 autót fognak összeszerelni, a következő héten pedig már a hatezret fogja közelíteni ez a szám.

A kezdéskor a wolfsburgi gyár kapacitása 10-15 százalékon fog üzemelni, majd a jövő héten a tervek szerint már a járvány előtti termelés 40 százalékát fogják elérni.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Julian Stratenschulte

Andreas Tostmann, a VW igazgatósági tagja kiemelte, hogy Európa legnagyobb gyárának újranyitásának szimbolikus jelentősége van nemcsak a német gazdaság, hanem az egész kontinens számára.

A dolgozóknak folyamatosan mérni fogják a lázát, emellett pedig már otthon át kell öltözniük munkaruhájukba, hogy ezzel is megelőzzék a gyári öltözőkben kialakult tömeget.

Külön átalakították a gyártósorokat is annak érdekében, hogy könnyebb legyen tartani a másfél méteres távolságot. Mindemellett a dolgozók külön szabadidőt is kapnak, ez alatt pedig lehetőségük lesz fertőtleníteni a berendezéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!