A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Megérkeztek a részletek a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban

Illusztráció
Budapest, 2016. december 13. A Magyar Posta Zrt. munkatársa viszi a nyugdíjasoknak kézbesítendő Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékokat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét Budapesten 2016. december 13-án. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal a kormány a nyugdíjasokat támogatja. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Tállai András államtitkár a 13. havi nyugdíj utalásának részleteiről beszélt a Magyar Nemzetnek. Kiderült, hogy a kormány 70 milliárd forintot különít el erre a célra, az érintettek pedig már 2021 elején negyedhavi juttatást kaphatnak, A mostani járvány nehezen érinti a nyugdíjasokat, ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassák őket, 2024-től pedig akár a teles havi összeget is megkaphatják.
Vágólapra másolva!

A kormány a tervek szerint négy lépcsőben építi vissza a 13. havi nyugdíjat. Elsőként 2021 februárjában kapnak a nyugdíjasok ilyen címen juttatást, akkor majd negyedhavi összeget kapnak készhez. Mivel jelenleg 280 milliárd forint körül mozog az egy hónapnyi nyugdíj összege, így kijelenthető, hogy az első negyedhavi részlet kifizetésekor körülbelül hetvenmilliárd forintot kapnak meg a nyugdíjasok, emeli ki a Magyar Nemzet.

Tállai András kifejtette, hogy a tervek szerint két év múlva, vagyis 2022 elején már félhavi összeget kapnának az időskorúak, ezután a 2023-as kifizetés háromnegyed havi summának felel majd meg. 2024-ben a folyamat a végére ér, akkor a havi nyugdíj teljes összege eljut minden jogosulthoz.

Az államtitkár szerint a 13. havi nyugdíj visszavezetése jól mutatja a kormány válságkezelési elképzeléseit, mivel krízis idején nem megszorításokra van szükség, hanem olyan helyzetet kell teremteni, hogy a gazdaság talpra állhasson, a társadalom anyagi helyzete pedig ne roggyanjon meg.

Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Tállai szerint ezt szolgálja megannyi utóbbi időben hozott döntés a kilakoltatások megállításától kezdve a kisvállalkozók adójának elengedésén és számos dolgozó járulékának csökkentésén keresztül a lejáró gyes-, gyed-, gyetjogosultságok meghosszabbításán át az egészségügyi béremelésig vagy a 13. havi nyugdíj visszavezetéséig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!