A Tesla a tiltások ellenére is újraindította a termelést Kaliforniában

Tesla
A view shows flags at the US automotive and energy company Tesla showroom and service center in Amsterdam on October 14, 2018. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Tegnap az Origo is megírta, hogy Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pert indít a vállalat fermonti gyárának is otthont adó Alameda megye ellen, ráadásul azzal is megfenyegette Kalifornia államot, hogy Texasba vagy Nevadába költözteti át az üzemet. Musk nemrég megerősítette, hogy az autók gyártása újraindult, Twitteren pedig arra kérte a hatóságokat, hogy ha valakit emiatt letartóztatnának, akkor az ő legyen.
Vágólapra másolva!

Musk kijelentette, hogy ő is a gyárban fog tartózkodni az újranyitáskor, hogy felügyelje a munka beindítását, így könnyen megtalálják ott a hatóságok. A cégvezető az elmúlt hetekben többször is bírálta a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket.

Több alkalommal is hangsúlyozta, hogy a Tesla nemzetstratégiai szempontból fontos vállalat, így rájuk nem vonatkoznak az előírások, ezt viszont többen is cáfolták.

A Tesla március 23-án állította le a gyártást és Gavin Newsom kormányzó szerint többször is tárgyaltak a cég képviselőjével, ráadásul sikerült megegyezniük abban, hogy május 18-án a Tesla elkezdheti újra a termelést. Musk viszont nem akart addig várni és ismét a közösségi felületeken bírálta a döntéshozókat, perrel, majd költözéssel fenyegetett, így valószínűleg a kormányzóval kötött korábbi megállapodás sorsa is megkérdőjeleződik.

Illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Több forrás is megerősítette, hogy a Tesla már a hétvégén elkezdett kocsikat gyártani és közölte a korábban elküldött dolgozókkal, hogy álljanak készen, mert hamarosan újra alkalmazzák őket. Ugyan az otthonmaradás mellett is dönthetnek, akkor viszont fizetésnélküli szabadságra kell menniük.

Alameda megye közleményt adott ki, miszerint május 11-én valóban megkezdődött a megengedettnél nagyobb mértékű gazdasági aktivitás a Tesla fremonti gyárában,

emiatt pedig értesítették a vállalatot és még egyszer felhívták a cégvezetés figyelmét arra, hogy amit tesznek, az jogellenes. A The Verge információi szerint a hétvégén 200 Model Y és Model 3 jármű készült el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!