Internetes videók alapján kelt el nagyon drágán egy gyönyörű ír magánsziget

Írország
Walled fields, Inishmore, Aran Islands, County Galway, Connacht, Eire (Republic of Ireland), Europe
Vágólapra másolva!
Írország délnyugati részén fekszik az a kicsiny, festői szépségű magánsziget, melyet vevője pusztán videók megtekintése alapján vásárolt meg, számol be arról a Guardian.
Vágólapra másolva!

A koronavírus miatt megnövekedett online értékesítésnek sajátos, meghökkentő példáját mutatja a Horse Island esete:

a 64 hektáros földterületet tulajdonosai 5,5 millió euróért, azaz közel 2 milliárd forintért értékesítették vevőjüknek, pusztán a szigetről készült videófelvételek segítségével.

Az új tulajdonos valósággal beleszeretett a szigetbe, annak látványosságaiba, de soha korábban nem tette arra még csak a lábát sem - foglalta össze a sajátos körülményeket az ügylet lebonyolításában résztvevő ingatlanközvetítő vállalkozás munkatársa. Az ingatlanszakértő azt is elárulta: tehetős vevőjük a brit szigetek között keresgélt, a Horse Islandre pedig úgy esett a választása, hogy annak látványosságairól számos videót és animációt tekintett meg.

null

null

A szigeten egyébként hét lakóingatlan található, ezek között a legnagyobb egy hat hálószobás ház. De van ott még egy helikopter-leszálló, edzőterem, teniszpálya, és egy egyedi játszóház is. Saját villamos energia ellátással és szennyvíz-elvezető rendszerrel rendelkezik. A sziget bizonyos partszakaszai strandolásra alkalmasak, és úgy általában véve is, gyönyörű a kilátás mind a sziget belseje, mind az óceán, mind a szárazföld irányába. A földdarabka legeltetésre is alkalmas.

A viktoriánus időkben a szigeten rézbánya működött, ekkoriban a legnagyobb népessége 137 fő volt.

A bánya később elromosodott, környéke lakatlanná vált. A szigetet először egy német iparmágnás vette meg az 1980-as években, aki felújította a meglévő infrastruktúrát. A 2000-es években lezajló ír pénzügyi megerősödés során, 2007-ben egy házaspár vásárolta meg a földdarabot és végzett azon fejlesztéseket. A magánszigetet 2018-ban dobták piacra, kikiáltási ára 6,75 millió euro volt, melyet idén év elején csökkentettek.

Az új tulajdonos nem kívánta felfedni személyazonosságát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről