A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mégis megválik a Huawei az egyik üzletágától

Telefon, vásárlási, tanácsadó
Honor 20 Pro.
Vágólapra másolva!
Mégis igaznak bizonyultak a korábbi hírek, miszerint a Huawei megválik Honor márkájától - számol be erről a Reuters hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A tárgyalások bizalmasan folynak, ezért nem lehet tudni, hogy ki lesz a biztos befutó, de a lehetséges vásárlók között van a Huawei-jel már üzleti kapcsolatban álló Digital China Group, a TCL elektronikai eszközöket gyártó kínai cég, vagy a konkurens okostelefon gyártó Xiaomi. A hír hallatán azonban a Digital China részvényei emelkedni kezdtek.

Az ügylet teljes mértékben készpénzes lehet, valahol

15 és 25 milliárd jüan

között. A márkán kívül magában foglalja a kapcsolódó kutatás fejlesztést és a teljes ellátási lánc-menedzsmentet.

Az üzletág eladása kulcsfontosságú lehet, mivel az USA szankciókat vezetett be a Huawei ellen, azonban az ügylettel ezek a szankciók nem vonatkoznának a Honorra. Ennek köszönhetően pedig ismét bárkivel együtt dolgozhatna a cég, és chipeket is vehetne.

Honor 20 Pro Forrás: Origo

A Huawei a világ legnagyobb távközlési eszköz gyártója és a világ második legnagyobb okostelefon gyártója. A Honor márkanevet 2013-ban alapították és mára teljesen függetlenül működik az anyacégtől. Leginkább a fiatalos dizájn és a jó ár-érték arány jellemzi. Telefonjait Európában és Délkelet-Ázsiában is forgalmazzák. Fő versenytársai a szintén alacsonyabb kategóriájú telefonokat előállító Xiaomi, Oppo és Vivo. Az idei év második negyedévében körülbelül 55,8 millió okostelefont szállított a Huawei, ennek 26 százalékát tették ki a Honor márkájúak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!