Az országon átvonuló nyári tájfunok erősen megtizedelték a dél-korei káposzta termést, ami "kimcshi katasztrófát" idézhet elő az országban.
A káposzta egyébként is nagyon érzékeny az időjárás-változásra, bármilyen, a megszokottól eltérő időjárás károsítja a termést.
Ebben az évben pedig szokatlanul csapadékos volt a nyár, amit a három átvonuló tájfun csak súlyosbított.
A kimcshi
A kimcshi az egyik legismertebb, nemzeti jelleggel bíró koreai étel, az ottani étkezések elengedhetetlen része. Az erjesztéssel készülő étel legfontosabb összetevője a káposzta, retek, hagyma, uborka. Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti. A kimcshi készítés a koreai kultúra szerves része. A jellemzően október-noevmberi időszakban a családok és szomszédok összeülnek, hogy együtt készítsék el nagy mennyiségben a kimcshit. Ezt az időszakot kimdzsnagnak nevezik. Ilyenkor egy átlagos család 100-200 fej káposztát használ fel. Az ebben az időszakban előállított étel általában tavaszig kitart.Nem csak a háztartások szenvednek a káposztahiánytól. A nagyvállalatok vagy felfüggesztették a kimcshi árusításukat vagy éppen alternatív káposzta forrásokat keresnek.