26 millió dolláros kártérítést kell fizetnie a McDonald’snak

Brands EUROPE EUROPEAN LOGO BOARD people peoples MAN brand fast FOOD fastfood fast-food MCDONALD'S mcdonalds mcdonald mc donald's mc donalds mc donald ADVERTISING brands logos american SKY CLOUD cloud-sky evening
McDonald's logo is seen on the restaurant in Krakow, Poland on October 15, 2019. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A gyorsétteremlánc kártérítést fizet az alkalmazottainak, miután a kaliforniai Legfelsőbb Bíróság jóváhagyta az egyezséget.
Vágólapra másolva!

A pert 2013 elején indították a McDonald's kaliforniai dolgozói, miután a cég több ízben nem fizette ki a túlórát, illetve nem biztosított pihenőt és ebédszüneteket.

Az ítéletet még tavaly novemberben hozták meg, de a kaliforniai Legfelsőbb Bíróság most hagyta jóvá az összeget, továbbá felszólította a céget, hogy dolgozza át a túlóra és a pihenőidő szabályzatát. A 26 millió dolláros kártérítés a cég 34 ezer kaliforniai alkalmazottja között oszlik meg. A munkavállalók átlagosan 333 dolláros csekket kapnak, néhányan pedig 3900 dolláros jóvátételt.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A McDonald's a megállapodást követően közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozták: a cég mindig is fontosnak tartotta a dolgozók érdekeit, és továbbra is úgy vélik, hogy az általuk folyatott gyakorlat összhangban van a kaliforniai törvényekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!