A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Négy amerikai tagállamban kezdi meg egy vakcina szállítását a Pfizer

Pfizer vakcina
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A Pfizer az USA-ban elindította a koronavírus-vakcinájuk próbakiszállítását négy állam területére. Az oltóanyag egyik fontos tulajdonsága, hogy rendkívül alacsony hőmérsékleten kell tárolni, ez pedig nem csak a szállítást, hanem a tárolást is megnehezíti.
Vágólapra másolva!

Az amerikai vállalat Rhode Island, Texas, Új-Mexikó és Tennessee államban kezdte meg a rendkívül ígéretes koronavírus-vakcina kísérleti kiszállítását. A döntés azért esett erre a négy államra, mert méreteikben, a lakosság összetételében és az infrastrukturális adottságokban is komoly eltérés van közöttük, a vakcinának pedig a nagyvárosokon kívül eső területekre is el kell jutnia.

Akár négy koronavírus-vakcina is érkezhet rövid időn belül Magyarországra: mutatjuk a hasonlóságokat és a különbségeket

Hétfőn újabb amerikai gyógyszercég jelentette be, hogy sikeresek voltak a koronavírusvakcina-tesztjei. A Moderna 94,5 százalékos hatékonyságról számolt be, ami kiemelkedően magas. Ezzel már három olyan vakcina van a világon, amelyről gyártója bejelentette, hogy hatásos: a Pfizer-BioNtech vakcinája, a Moderna védőoltása és az orosz Szputnyik V, amelyből napokon belül minta is érkezik Magyarországra.

A Pfizer közleményben erősítette meg, hogy a pilot programban részt vevő államok nem fognak korábban hozzájutni az oltóanyaghoz, hanem csak modellként fognak szolgálni az amerikai kormány számára ahhoz, hogy hatásosan tudják kialakítani a logisztikát a készítmény széleskörű terítéséhez.

A Pfizer vakcinája az első adatok alapján 90 százalékban nyújt védettséget a páciensek körében,

vagyis 10-ből 9 betegnél kialakul az immunválasz. Az amerikai cég által gyártott oltóanyag hátránya viszont, hogy mínusz 70 Celsius fokon kell tárolni, szemben a Moderna, a CureVac és a Szputnyik V-tel, amelyek ennél valamivel magasabb hőmérsékleten is megőrzik hatékonyságukat, és felhasználhatók maradnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!