Pelenkagyártó cégnél álltak át maszkgyártásra

koronavírus, Kína, vírus, járvány, védőfelszerelés, maszk, tömeg, város
Védőmaszkot viselő járókelők Hongkong belvárosában 2020. július 27-én. A koronavírus-járvány újabb hulláma, az új esetek számának gyors emelkedése miatt Hongkongban kötelezővé tették a maszk viselését a közterületeken. Július 29-étől a hatóságok betiltották a két fősnél nagyobb létszámú nyilvános találkozókat, az éttermek pedig csak elvitelre szolgálhatnak ki. A korlátozó intézkedések akkor hét napra szóltak.
Vágólapra másolva!
A Brit Szabványügyi Testület (BSI) minőségellenőrzésén jóváhagyott maszkokat egy kínai, felnőtt pelenkákra szakosodott cégtől fogják importálni az Egyesült Királyságba.
Vágólapra másolva!

Kína egyik legkedveltebb pelenkagyártója orvosi védőfelszerelések gyártásába fogott a világjárvány kitörése után. A Daddybaby január végén kezdett el maszkokat gyártani, több, mint 30 millió darabot szállított a kínaiak számára.

A gyártósorai újratervezésével, percenként 1100 darab maszkot, azaz napi 4,5 milliót képes termelni. Így már exportálhatja is a termékeket.

Illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Jerome Favre

Annak ellenére, hogy sikeres cégnek számít, a pelenkák értékesítése nem jelentett kirobbanó üzletet. Azonban a maszkok gyártása óriási lehetőséget jelent a növekedésre.

Számos más nagy jelentőségű vállalat is a védőfelszerelések és orvostechnikai eszközök gyártása felé fordult a világjárvány miatt, például a Louis Vuitton, Siemens és Airbus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!