Már fejlesztik a burgonyából készülő csirkehúst
![Home cook bento box during office lunch with computer laptop Cooked Hot Sauce Computer Meal Teriyaki Chicken Wing East Asian Culture Glazed Appetizer Silver Colored Take Out Food Chicken Meat Savory Sauce Chopsticks Barbecue Snack Refreshment Fried Heat -](https://cdn.origo.hu/2023/12/EgiMZa1dD8uOcXG3KvTQqV-LZke7Km9mHyMt0135IWU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhkMWUxMTgyYTU3NDRkYjhhMDM1MDk5ZWVjOWM0NjVk.webp)
A fejlesztést a növényi alapú termékek iránti egyre növekvő fogyasztói érdeklődés és kereslet hívta életre. A Veg of Lund élelmiszer-fejlesztéssel foglalkozó cég gyökerei a Lundi Egyetemig vezethetők vissza.
A kétéves távon 4 millió korona (mintegy 140 millió forint) értékű beruházás
olyan növényi eredetű húspótló kifejlesztését célozza meg, amelynek alapja egy, a helyi termelésű burgonya és repceolaj szabadalmaztatott emulziója.
„Továbbra is nagy növekedési potenciált látunk a csirke alapú termékeken belül, de erős portfóliónkat ki szeretnénk egészíteni olyan termékekkel, amelyek az étrendjüket változatosabbá tevő fogyasztók számára készültek. Ez a projekt a korábban közölt döntésünk egyik lépése, amely fenntartható üzleti tervet dolgoz ki a növényi alapú termékek beépítésére a meglévő értékláncba" - mondta Leif Bergvall Hansen, a Scandi Standard vezérigazgatója és elnöke.
A Scandi Standard a beruházásért cserébe globális kizárólagos forgalmazási jogokat kapott a csirkealapú húspótlókra és a vörös húshelyettesítőkre.
Forrás: Scandistandard.com