A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Már fejlesztik a burgonyából készülő csirkehúst

Home cook bento box during office lunch with computer laptop Cooked Hot Sauce Computer Meal Teriyaki Chicken Wing East Asian Culture Glazed Appetizer Silver Colored Take Out Food Chicken Meat Savory Sauce Chopsticks Barbecue Snack Refreshment Fried Heat -
Chicken wings and noodles in bento box at office lunch
Vágólapra másolva!
A Scandi Standard, mely Skandinávia, Írország, Dánia és Izland vezető csirketermék-gyártója a svéd Veg of Lund AB-vel fog egy olyan kísérleti projektbe, amely egy új növényi fehérje kifejlesztését célozza meg. A még ebben a negyedévben elinduló, kétévesnek tervezett projekt kifejezett célja, hogy a kész termék íze és az állaga hasonló legyen a csirkéhez.
Vágólapra másolva!

A fejlesztést a növényi alapú termékek iránti egyre növekvő fogyasztói érdeklődés és kereslet hívta életre. A Veg of Lund élelmiszer-fejlesztéssel foglalkozó cég gyökerei a Lundi Egyetemig vezethetők vissza.

A kétéves távon 4 millió korona (mintegy 140 millió forint) értékű beruházás

olyan növényi eredetű húspótló kifejlesztését célozza meg, amelynek alapja egy, a helyi termelésű burgonya és repceolaj szabadalmaztatott emulziója.

Svédországban burgonya és repceolaj emulziójából készítenek a csirkehúsra ízében és állagában a lehető legjobban hasonlító húspótló készítményt (a kép illusztráció) Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Gero Breloer

„Továbbra is nagy növekedési potenciált látunk a csirke alapú termékeken belül, de erős portfóliónkat ki szeretnénk egészíteni olyan termékekkel, amelyek az étrendjüket változatosabbá tevő fogyasztók számára készültek. Ez a projekt a korábban közölt döntésünk egyik lépése, amely fenntartható üzleti tervet dolgoz ki a növényi alapú termékek beépítésére a meglévő értékláncba" - mondta Leif Bergvall Hansen, a Scandi Standard vezérigazgatója és elnöke.

A Scandi Standard a beruházásért cserébe globális kizárólagos forgalmazási jogokat kapott a csirkealapú húspótlókra és a vörös húshelyettesítőkre.

Forrás: Scandistandard.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!