élelmiszer 2022. 09. 27.
Meglepően nyitottak a magyarok a vegán húshelyettesítő termékekre
Érdekes kutatási eredményeket ismertetett egy magyar húsipari vállalat.
![](https://cdn.origo.hu/2022/09/YwuYomQDqd9XC9gGM5Bu9BaCmJpExeWvk9yd9bC0Xws/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM1NTZlMjIxZTVjMDQzNDE4YjMyY2VkYjAxMmQ5N2E1.webp)
Érdekes kutatási eredményeket ismertetett egy magyar húsipari vállalat.
A borsó- és babfehérje felhasználásával készült terméket kidolgozó kutatócsoport szeretné fenntarthatóbbá tenni a főzési szokásokat.
Az adagok ára hét dollártól kezdődik, amely valamivel több, mint kétezer forint, tehát nem drágább, mint egy átlagos étkezés.
A becslések szerint a következő 10 évben 40 milliárd dolláros üzletté válhat a növényi húshelyettesítők piaca.
Egy új növényi fehérje kutatási projektben kifejezetten a csirkehús utánozására törekedtek.
A Cargill, az USA egyik legnagyobb agrárcége, szójaalapú húshelyettesítőket kezd gyártani.