Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt amerikaiak milliói dolgoznak otthonról, és a munkavállalók körében egyre népszerűbb ez a munkaforma. A CNBC és a Change Research által készített közös felmérés szerint a dolgozók közel fele végezné munkáját otthonról – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A válaszadók 42 százaléka dolgozik jelenleg otthonról, ami hatalmas lépés a járvány előtti adatokhoz képest, mikor az USA-ban kilenc százalék mondhatta el ezt magáról. A megkérdezettek 14 százaléka említette, hogy sokkal többet dolgozik így, míg

19 százaléknak ez az első alkalma, hogy megtapasztalja a távoli munkavégzést.

Illusztráció Forrás: Photononstop/Eric Audras

Ugyanakkor az amerikai gazdaság újranyitása után sokkal többen (24 százalék) szeretne továbbra is home office-ban dolgozni, 55 százalék visszatérne irodájába, és húsz százalék még nem biztos döntésében.

Azonban

a távoli munkavégzés szélesebb körül bevezetése komoly következményekkel járna az amerikai gazdaságban,

mivel így a vállalatok pénzt takarítanának meg azáltal, hogy nem vásárolnának vagy bérelnének irodákat, és ez akár százmillió dolláros veszteséget eredményezhetne az építési vállalatok és ingatlanfejlesztők körében.

Az adatok azt is jelzik, hogy komoly különbség van a jövedelemszintek között az otthoni munkavégzés terén. Akik évente kevesebb, mint 50 ezer dollárt keresnek, azoknak 24 százalékuk dolgozik otthonról. Az 50 és 100 ezer dollár között keresők 36 százaléka, míg

a 100 ezer dollár felett keresők 46 százaléka dolgozik otthonról.

Illusztráció Forrás: hazipatika.com

A munkavállalók jelentős többsége, 60 százaléka állítja, hogy legalább ugyanolyan vagy akár még produktívabb, mint az irodában.

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy miként töltik a dolgozók az ingázásból megspórolt időt: a válaszadók 47 százaléka családjával tölt több időt, 44 százaléka pihen, 36 százalék alvásra fordítja ezt az időt, míg 33 százalék hobbival vagy szórakozással tölti ki a megspórolt órákat. Ugyanakkor 28 százalék állítja, hogy többet dolgozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről