Egy orvosi kesztyűgyártó még a Tesla szárnyalásán is túltesz

Medical team preparing equipment for surgery Protective Glove Clinic Hygiene Technician Caucasian Ethnicity Expertise Blue Healthcare And Medicine Human Hand Surgeon Doctor Nurse Professional Occupation Occupation People Domestic Room Hospital Equipment S
Medical team preparing equipment for surgery in operation room
Vágólapra másolva!
Ahogy a járvány miatt egyre nagyobb volt az igény egészségügyi védőfelszerelésekre, a malajziai Supermax orvosi kesztyűgyártó részvénye hatalmasat szárnyalt az elmúlt hónapokban. Olyannyira, hogy a vállalat papírja még a Tesla raliját is maga mögé utasította.
Vágólapra másolva!

Április óta száguld a tőzsdén az orvosi kesztyűket gyártó, malajziai Supermax részvénye. A vállalat papírja több mint 1000 százalékot erősödött az elmúlt négy hónapban, miután a járvány miatt jelentősen megnőtt a kereslet a védőfelszerelések iránt – írja a Business Insider.

A vállalat papírja április elején még 1,5 maláj ringgitet (0,35 dollár) ért, de mára az árfolyam fölment egészen 18,5 ringgitig (4,34 dollár).

Ennek következtében a társaság piaci értéke az elmúlt hónapokban 2,5 milliárd dollárról 25 milliárd dollárra emelkedett.

A Supermax bevételei egyébként 24 százalékkal bővültek a március 31-én véget ért három hónap során, miközben az adózás előtti nyereség 93 százalékkal fokozódott – elérve a 22,4 millió dollárt. Ebben azonban még nincs benne az áprilistól tartó negyedéves felfutás.

A Supermax részvényének idei szárnyalása Forrás: Investing.com

A vállalat vezetősége jelezte, idén hatalmas keresletnövekedés mutatkozott a cég termékei iránt. Kiemelték, mindössze hat hét alatt annyit értékesítettek, mint normális esetben négy hónap alatt – ráadásul az átlagosnál magasabb áron.

A Supermax pedig igyekezett is meglovagolni a kedvező hullámot. A vállalat ugyanis elkezdett három új gyárat építeni, melyek együtt, 2022-re, évi 12 milliárd kesztyűvel (több mint 38 milliárdra) fokozhatják a termelést.

Mindeközben viszont a cég riválisai is igen erősen teljesítettek. A Kossan Rubber Industries papírja április eleje óta 180 százalékkal, míg a Top Glove részvénye nagyjából 280 százalékkal izmosodott.

A Business Insider kiemelte, a Supermax teljesítménye simán maga mögé utasítja például a Tesla raliját. Az elektromos autókat gyártó óriás részvényének ára ugyanis "mindössze" háromszorosára emelkedett ugyanebben az időszakban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről