Skóciában drónokkal szállítják a koronavírus elleni harc eszközeit

Skyports
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban az Argyll és Bute régiók egyes részein drónokat használnak Covid-19 teszteléshez használt mintavételi és diasznosztikai eszközök és tesztcsomagok szállítására. Ezek az eszközök gyorsabban jutnak el az adott helyszínekre, mint az úton közlekedő járművek, így segítve az országot a koronavírus elleni védekezésben.
Vágólapra másolva!

Skócia nyugati részén drónokkal szállítanak Covid-19 teszteléshez használt mintavételi és diasznosztikai eszközöket és egyéb egészségügyi készítményeket. A szerkezeteket a Skyports üzemelteti négy helyszínen, maximum 64 kilométeres hatótávolságban. A vállalat az első olyan londoni dróncég, amely engedélyt kapott az Egyesült Királyság Polgári Repülési Hatóságától (CAA), hogy diagnosztikai mintákat szállítson eszközeivel.

Illusztráció Forrás: Skyports

Egy drón akár 3 kilogramm rakományt is képes szállítani - beleértve vizsgálati mintákat, gyógyszereket, személyes védőeszközöket (PPE), és tesztkészleteket is. A repülő szerkezetek az Argyll és a Bute régió egyes részein fuvarozzák a csomagokat, így javítva az egyészségügyi ellátást a területen.

A Skyports vezérigazgatója, Duncan Walker reméli, hogy ezzel a projekttel közelebb kerülnek ahhoz, hogy megszokottá váljon az egészségügyi eszközök drónos szállítása.

Illusztráció Forrás: Skyports

A Skyports flottája képes 15 perc alatt megtenni egy olyan utat, ami 36 órát venne igénybe autóval és hajóval.

Az ötletet tavaly nyáron tesztelték Oban városa és a Mull-sziget között, viszont ma már kibővítették ezt az útvonalat. A következő három hónapban a flotta az Obani Lorn & Islands Kórház, a Mid-Argyll Kórház, az Easdale Medical Practice és a Mull & Iona Kórház között szállítja az egészségügyi rakományokat.

A drónokat üzemeltető vállalat elmondása szerint annak érdekében, hogy folyamatos legyen a kapcsolat a szerkezetek és a szárazföldi irányító állomás között, a Vodafone 4G hálózata és műholdas kommunikáció biztosítja az összeköttetést. Mindemellett a projektet az Egyesült Királyság Űrügynöksége és az Európai Űrügynökség finanszírozza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!