Bejelentették a Xiaomi belépését az elektromos járművek piacára

Lei Jun
Lei Jun of Xiaomi Inc speaks at the HICOOL Global Entrepreneur Summit and Entrepreneurship Competition in Beijing, China, 12 September 2020. HICOOL Global Entrepreneur Summit and Entrepreneurship Competition was held at the Beijing International Exhibition Center in Beijing, China, 12 September 2020.
Vágólapra másolva!
A Xiaomi Corporation bejelentette okos elektromos jármű iparágának elindítását a hongkongi tőzsdén (HKEX). Lei Jun, a Xiaomi alapítója, elnöke és vezérigazgatója a bejelentés alkalmával elmondta, hogy az üzletág egy 100 százalékban a vállalat tulajdonában lévő, másfél milliárd amerikai dollár befektetésével indított leányvállalat égisze alatt fog működni. A következő 10 év során a cég nagyjából további 10 milliárd amerikai dollár befektetését tervezi. Lei Jun lesz az okos elektromos járművek üzletág vezérigazgatója is.
Vágólapra másolva!

„A döntést a Xiaomi partnereivel folytatott számos egyeztetést követően hoztuk meg, amire egy teljesen új terület felfedezéseként tekintünk" – nyilatkozta Lei Jun. Mint mondta, figyelemmel kísérte a Xiaomi vezetői gárdáját a döntéshozatal során. A Xiaomi stabil alappal rendelkezik ahhoz, hogy egy új területen, az elektromos járművek területén megvesse a lábát. A kiélezett globális okostelefon versenyben mára a Xiaomi kifejlesztette azt a képességet, amivel bámulatos termékek megalkotására képes.

Kutató-fejlesztő részlege több mint 10.000 jól képzett szakembert foglalkoztat, felépítette az IoT eszközök minden eddiginél szélesebb hálózatát.

2020 végén a vállalat 16 milliárd amerikai dollárnak megfelelő készpénztartalékkal rendelkezett - írja a cég közleményében.

A vállalat most bejelentett döntéséről már írtak az ügyre rálátó források, erről az Origo ebben a cikkében számolt be.

Lei Jun egy tavaly szeptemberben készült felvételen Forrás: Imaginechina via AFP/Xin Jingbao

Az elektromos járművek piacára való belépés bejelentése új korszakot indít a Xiaomi fejlődésében, ami egyértelmű új stratégiai szemléletet vetít a világ elé. A „Smartphone x AIoT" alapstratégia ilyen lendületű megvalósításával a vállalat nem csupán szélesíti lehetőségeit az okostelefonok innovációja terén, de az AIoT használatával megvalósuló új smart living koncepcióját is rendszerszinten támogatja azzal, hogy átfogó, kényelmes és különleges élményekkel gazdagítja a felhasználói életét - írják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!