A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Lendületes növekedés jöhet idén a világgazdaságban az ENSZ szerint

global business growth working man figurine businessman finance person investment looking stock market béremelés fizetés fzetések building top leadership leader concepts economy toy stack money coins success communication currency development gree
32507089 - working men creating global business growth
Vágólapra másolva!
A világgazdaság a vártnál erősebb, 4,7 százalékos növekedést produkálhat ebben az évben – derül ki az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának friss előrejelzéséből. A prognózis szerint a globális gazdaság egészét is fellendíti a vártnál erősebb amerikai növekedés.
Vágólapra másolva!

Feljavította a globális gazdaság növekedési kilátásait az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD).

A szervezet csütörtöki előrejelzése szerint idén 4,7 százalékkal bővülhet a világgazdaság, ami meghaladja a korábban várt 4,3 százalékot

– írja a Reuters.

A növekvő optimizmust elsősorban az amerikai növekedés javuló kilátásai indokolták, különösen azért, mert a világ legnagyobb gazdaságának fogyasztói aktivitása egyre bővül – az USA növekedésnek jelentős részét a belső fogyasztás adja.

Komoly lendületet vehet idén a világgazdaság Forrás: Imaginechina/Yu fangping - Imaginechina/Yu Fangping

A szervezet kiemelte, a tavalyi harmadik negyedévben elkezdődött világgazdasági talpra állás folytatódni fog 2021-ben is. Hangsúlyozták azonban, nagyon sok egyenetlenség és bizonytalansági tényező van az előrejelzésben, elsősorban a koronavírus-járvány alakulása és a gazdasági hatásaira adott eltérő reakciók miatt.

Az UNCTAD prognózisánál is optimistább volt viszont az OECD, amely nemrég 5,6 százalékra javította föl az idei növekedési várakozását a legutóbbi 4,2 százalékról.

Ezzel együtt az UNCTAD úgy számol, hogy tavaly 3,9 százalékkal csökkenthetett a világgazdaság kibocsátása. A jelentésükben hangsúlyozták, a koronavírus-járvány elhúzódó következményei tartós kormányzati támogatásokat követelnek meg. A legnagyobb kockázat pedig az volna, ha sok ország visszatérne a „rosszul vezényelt megszorítások" politikájához.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!