Nagyot nőtt az ipari termelés májusban

csomagolóüzem dolgozik ÉPÜLET épület belső Foglalkozás FOTÓ FOTÓTÉMA HÉTKÖZNAPI liszteszsák munkagép munkás raktár SZEMÉLY targonca TÁRGY üzem üzemcsarnok magyar mezőgazdaság Magyarország
Hajdúnánás, 2020. január 28. 25 kilós liszteszsákok raklapokon, raktározáshoz, kiszállításhoz. A HAJDÚ GABONA Zrt. a tavalyi aratás óta több mint 100, borsodi, hajdúsági, szabolcsi termelőtől vásárolt búzát, amit folyamatosan őrölnek. Termékük a liszt, finomliszt, kenyérliszt, fehér kenyérliszt, rétesliszt, dara, korpa, aminek 40 százalékát külföldön, 60 százalékát pedig hazai piacokon értékesítik. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az idén májusban az ipari termelés volumene 39,1 százalékkal meghaladta az előző év májusának alacsony bázisszintjét, amely a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedésekkel volt összefüggésben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Vágólapra másolva!

Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 40,2 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján

az ipari kibocsátás 2021 áprilisához képest 3,4 százalékkal nőtt.

A termelés szintje hasonló volt, mint a járvány előtt, 2019 májusában.

Illusztráció Forrás: MTI/Oláh Tibor

A közlemény szerint a jelentős bővüléshez a feldolgozóipar minden alága hozzájárult.

A legnagyobb súlyú járműgyártás kiugróan nőtt,

ami elsősorban az előző év májusi gyárleállások, illetve az egyműszakos munkarend okozta alacsony bázisérték eredménye. A számítógép, elektronikai, optikai termék és az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az ipari átlag alatti mértékben emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről