Befejeződött az állami tulajdonú Richter-részvények átadása

embléma ÉPÍTMÉNY ÉPÜLET épületfotó expedíciós épület FOTÓ FOTÓTÉMA furgon gyár ipari létesítmény logo SZIMBÓLUM
Budapest, 2016. február 7. A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat expedíciós épülete a főváros X. kerületében, a Gyömrői úton. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Befejeződött a Magyar Állam tulajdonában álló 9 777 658 darab Richter-törzsrészvénynek a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány tulajdonába adását szolgáló részvénytranszfer 2021. augusztus 9-én - közölte a Richter Gedeon Nyrt. a tőzsde honlapján szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tájékoztatása alapján.
Vágólapra másolva!

A tranzakció eredményeként a Richter Gedeon Nyrt.-ben az MNV Zrt. által képviselt Magyar Állam befolyása (szavazati joga, illetve tulajdoni hányada) 5,25 százalékról nulla százalékra csökkent. Egyidejűleg a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány befolyása a Richter Gedeon Nyrt.-ben 5,25 százalékra nőtt - közölték.

Az MNV Zrt. 2020-ban 10-10 százaléknyi Richter-részvényt ruházott át a Tihanyi Alapítványra és a Maecenas Universitas Corvini Alapítványra.

A gyógyszeripari vállalat legutóbbi gyorsjelentése szerint a részvények 34,06 százaléka belföldi tulajdonosoké, 65,53 százaléka van külföldi tulajdonban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről