A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Egy évtized után hirtelen hatalmas aranyvásárlásba kezdett Brazília

arany, aranyrúd, illusztráció
Vágólapra másolva!
A brazil jegybank mindössze három hónap alatt közel 100 százalékkal növelte az aranytartalékait. A vásárlási láz azért is különös, mert Brazília közel egy évtizedig szinte alig változtatott a készletén.
Vágólapra másolva!

A brazil központi bank több mint 62 tonna aranyat vásárolt az idén júliusig tartó három hónap során. Ezzel pedig a jegybank közel 130 tonnára emelte az ország teljes aranykészletét. Vagyis a brazil aranytartalékok mindössze egyetlen negyedév alatt 92,4 százalékkal bővültek – írja az RT.com.

Az aranymennyiség jelentős részét, 41,8 tonnát júniusban vásárolta a jegybank, míg májusban és júniusban 11,9, illetve 8,5 tonnával bővítette a tartalékokat.

A mostani vásárlási hullám azért is fontos, mert Brazília 2012 novembere óta lényegében nem módosított az aranytartalékain, tehát majdnem egy évtizede nem volt példa hasonló készletnövelésre.

Brazília hatalmas mennyiségű aranyat vásárolt Forrás: Shutterstock

A brazil jegybank teljes külföldi eszközkészletei közben 355,7 milliárd dolláros értéken álltak július végén, aminek az arany 2,1 százalékát tette ki. Összevetésképpen, 2020 végén az arany 1,2 százalékát (4,101 milliárd dollár) adta a teljes tartalékállománynak.

Az idei első félévben ezzel Brazília a világ harmadik legnagyobb aranyvásárló országa volt (a jegybankok tekintetében) Thaiföld és Magyarország után.

Az Arany Világtanács (Worlds Gold Council – WGC) kiemelte, a központi bankok várhatóan továbbra is nettó vásárlók lesznek 2021-ben, mégpedig hasonló vagy magasabb ütemben, mint 2020-ban. A WGC hozzátette, a jegybankok globálisan 333 tonna aranyat vásároltak az idei első félévben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!