A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezért érdemes alacsonyabb vízhőmérsékleten mosni

mosógép kislány anya Kiderült, milyen gyakran kellene mosni a ruháinkat
Vágólapra másolva!
A mindennapi háztartási munkák, mint a mosás, a mosogatás hatással vannak a környezetre. Ezt szem előtt tartva a P&G – több ismert háztartási márka termékeinek gyártója – arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy háztartásukban apró változtatásokat tegyenek, amelyek nagy változást hozhatnak a bolygó számára. Olyan döntések, mint az újrahasznosított csomagolású termékek választása, a mosogatógépek használata és a hulladék megfelelő szétválogatása mindelősegítik a bolygó védelmét és a természeti erőforrások megóvását - adta közre a P&G közleményében. 
Vágólapra másolva!

A mosási hőmérséklet jelentős hatással van az energiafogyasztásra és a légkörbe történő széndioxid-kibocsátásra.

Európában az átlagos mosási vízhőmérséklet 42,6 °C, amelynek 10°C-kal való csökkentése akár 35 százalékkal csökkentheti a villamosenergia-fogyasztást és széndioxid-kibocsátást.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

"Arra törekszünk, hogy modern és innovatív megoldásokkal álljunk elő, hogy a háztartási munkák kevésbé terheljék a környezetet.

Ezért olyan fontos, hogy a fogyasztókat arra ösztönözzük, hogy csökkentsék a víz hőmérsékletét" - mondja Krubl Yvette, a P&G vállalati kommunikációs vezetője.

A cégnél úgy látják, hogy fenntartható fejlődésben a termelők, a fogyasztók, a közigazgatás és a civil szervezetek egyaránt részt kell hogy vegyenek. A vállalat maga is folyamatosan alakítja működését, és fontos célokat tűzött ki környezeti lábnyomának csökkentése érdekében. Ennek egyik része a termékek életciklus-elemzése, ami számos innovatív megoldáshoz járul hozzá, többek közt olyan termékek kifejlesztéséhez, amelynek használata a rövid mosási ciklusokban és alacsony hőmérsékleten ugyanolyan jó eredményt nyújt, így lehetővé teszi az áramfelhasználás csökkentését, amely csökkenti a háztartás széndioxid-kibocsátását.

A cég közleményében hangsúlyozza: a mindennapi szokásoknak óriási hatása van a környezetre.

Már egy kis változtatás is jelentős előnyökkel járhat, és a fogyasztó számára a 10°C fokos csökkentés nem jelentős különbség,

viszont pozitív hatással bír az energiafogyasztásra és így a légkörbe kerülő szén-dioxid kibocsátás csökkentésére is.

A vállalat adatai szerint 30°C-os mosás csökkenti az áramfogyasztást, amelynek köszönhetően a mosási folyamat során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátása 35 százalékkal csökken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!