Bankfiókok épülnek a pénzeknek, amiknek címleteit senki nem tudja kezébe venni

Dokumentumkezelés biztonsága
Bank safe.
Vágólapra másolva!
Izgalmas évek előtt állnak az indiai kriptovaluta-befektetők. Az országban ugyanis a következő években összesen 100 fizikai pénzintézeti fiókot hoznak létre, ahol nemcsak rúpiára lehet kriptovalutákat váltani, de számlát is lehet nyitni.
Vágólapra másolva!

Hamarosan már nem csak kizárólag online lehet kriptovalutákat kezelni Indiában. Az Unicas nevű kriptovaluta-bank ugyanis már létre is hozta az első fizikai kriptobankot Jaipurban. A projekt az olyan online kriptobank platformokkal együttműködve jött létre, mint a Cashaa és a United Multistate Credit Co-op Society – írja az Asia Times.

Az Unicas kezdetben online, illetve 14 fizikai létesítményben kezdi meg a tevékenységét, januárban.

A vállalat azonban igen gyors terjeszkedést tervez, és 2022 végére már 100 fizikai létesítményt kíván létrehozni.

Indiában hamarosan fizikai bankfiókokban is lehet majd kriptovalutát kezelni Forrás: AFP/Sputnik/Alexei Danichev

A kritpobankok hagyományos banki szolgáltatást nyújtanak majd, vagyis kriptovalutát adnak és vesznek, illetve azonnali hiteleket is kínálnak. Emellett az ügyfeleknek lehetőségük lesz számlát vezetni, valamint átváltani kriptovaluta és rúpia között.

A kezdeti 14 létesítmény beindításával párhuzamosan az Unicas 25.000 ügyfelet szeretne bevonni már az idei első negyedévben.

A cég egyébként jelenleg is több mint 200 kriptotőzsdén nyújt különböző szolgáltatásokat.

Az Unicas vezérigazgatója, Dinesh Kukreja jelezte, a céljuk az, hogy olyan pénzügyi termékeket kínáljanak, amelyek széles körben teszik lehetővé az ügyfelek számára a kriptovauták személyre szabott kezelését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!