Elképesztő mennyiségű repülőt és helikoptert gyártana Oroszország

Pulkovo 1 airport in St. Petersburg. terminal transport parking HORIZONTAL
2251157 Russia, St. Petersburg. 07/23/2013 The views of Pulkovo 1 airport in St. Petersburg. Igor Russak/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Az évtized végéig Oroszország több mint 1100 repülőt és helikoptert tervez legyártani, hogy ki tudja elégíteni a szektorban mutatkozó keresletet – közölte a közlekedési miniszterhelyettes.
Vágólapra másolva!

Oroszország az évtized végére összesen több mint 700 repülőgépet és 430 helikoptert tervez legyártani – jelentette be egy parlamenti meghallgatáson Igor Chalik közlekedési miniszterhelyettes.

A terv szerint ennek részét képezi Baikal és II-114-es gépek gyártása, de MC-21-es és SSJ 100-as gépek is legördülnek majd a gyártósorokról

– írja az RT.com.

Chalik közlése szerint a gépek számát úgy határozták meg, hogy azzal ki lehessen elégíteni a légiközlekedési szektorban mutatkozó keresletet. A kormány ugyanis egyfelől a kereslet folyamatos növekedésére számít, miközben figyelembe kell venniük a régi gépek cseréjét is.

Oroszország ezzel újabb izgalmas bejelentést tett a közlekedési eszközök gyártásában, miután kiderült,

soha nem látott jégtörő hajókkal támogatnák az északi-sarkvidéken történő teherszállítást.

Miként arról az Origo korábban is beszámolt, Oroszország mintegy 10 milliárd dollárt tervez beruházni annak érdekében, hogy a sarkvidéki régió az év 365 napjában elérhető legyen a nemzetközi szállítmányozás számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!