A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Ezt kellett volna tennie Bill Gates-nek, hogy ő maradjon a világ leggazdagabbja

windows, kék halál, leégés, ciki, Bill Gates
Nincs annál rosszabb, ha egy nyilvános eseményen hal meg a bejelenteni kívánt technika.
Vágólapra másolva!
Bill Gates, a Microsoft alapítója nagyobb vagyonnal rendelkezhetne ma, mint Elon Musk és Jeff Bezos együttvéve, ha nem adta volna az 1998-as részvényállományát.
Vágólapra másolva!

Egy számítás szerint Bill Gates egészen elképesztő vagyonnal rendelkezne, ha nem adta volna el a Microsoft részvényeit. Olyannyira, hogy

a nettó vagyona ma meghaladná a világ jelenlegi két leggazdagabb emberének, Elon Musknak és Jeff Bezosnak az együttes vagyonát

– írja a Yahoo Finance.

Gatesnek 2,06 milliárd darab Microsoft-papírja volt 1998 szeptemberében, amikor a szoftvergyártó először lett a világ legértékesebb vállalata.

Ha pedig feltételezzük, hogy Gates semmit nem adott volna el az 1998-as részvénycsomagjából, akkor a papírok értéke mára elérné a nagyjából 692 milliárd dollárt.


Mivel pedig Elon Musk vagyona (kedden, november 9-én) 288,3 milliárd dollárt volt, Jeff Bezosé pedig 206,8 milliárd dollárt, így Gates feltételezett vagyona bőven meghaladná a világ két leggazdagabb emberének együttes vagyonát.

Bill Gates messze a világ leggazdagabb embere lehetne Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Liponne

Sőt, mivel Musk a hét első két napján 50 milliárd dollárt veszített a Tesla részvényárfolyamának mélyrepülésével, így a 692 milliárdos feltételezett vagyon még a világ három leggazdagabb emberének összesített vagyonát is meghaladná. A harmadik helyen álló Bernard Arnault keddi nettó vagyona ugyanis 172,5 milliárd dollár volt.

Vagyis a dobogó három helyén állók kombinált (keddi) összvagyona is „csak" 667,6 milliárd dollár.

Bill Gates egyébként az előtt adta el a részvényeinek jelentős részét, hogy 2020-ban távozott a Microsoft igazgatótanácsából. A legendás technológiai guru azonban még így sem számít szegénynek, tekintve, hogy továbbra is a világ negyedik leggazdagabb embere. A Bloomberg listája alapján a nettó vagyona kedden 137,9 milliárd dollár volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!