A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Sétarepülést szerveznek a világ legismertebb titokzatos szellemvárosa fölé

Csernobil
Csernobil elnéptelenedett környéke az atomkatasztrófa után
Vágólapra másolva!
Extrém sétarpülést tervez az ukrán légitársaság azoknak az utazni vágyóknak, akik a koronavírus miatti lezárások alatt is szeretnének különleges élményeket szerezni: csernobili repülésre viszik az arra jelentkező utasokat. Az 1 óra 10 perces repülés során a repülőgép mindössze 900 méteres magasságon, a Dnyeper folyó felett elrepül az egykori atomerőmű fölé, és érinti az azóta is lakatlan Pripjaty szellemvárost is.
Vágólapra másolva!

Az airportal.hu hírei szerint, rövid idő alatt elfogytak a jegyek az 1986-ban felrobbant csernobili atomerőműhöz szervezett sétarepülésre.

A március 7-i járatra 79 eurónyi összegért kínálták a helyeket.

A nagy sikerre való tekintettel egy második alkalmat is szerveztek, és az eredetileg tervezett Embraer E190-es helyett a nagyobb Embraer 195-ös típussal teljesítik a járatokat.

A Ukraine International Airlines egyik Embraer típusú regionális repülőgépe a kijevi Boriszpil nemzetközi repülőtérről indul és oda is tér vissza.

Egy romos vidámpark az ukrajnai Csernobil közelében fekvő Pripjaty városában Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A túra résztvevői mintegy 900 méteres magasságból tekinthetik meg az egykori atomkatasztrófa helyszínét, és a ma is lakatlan Pripjaty városát.

Mintegy bónuszként a résztvevők a fedélzetről megtekinthetik a Gosztomel repülőteret is, amely a világ legnagyobb kereskedelmi gépe, az Antonov An-225 Mrija bázisa.

Csernobil elnéptelenedett környéke az atomkatasztrófa után. Forrás: RIA NOVOSTI/KOSZTYIN IGOR

A leszállást követően az utasok a Ukraine International legnagyobb repülőgépét, egy Boeing 777-est is megtekinthetnek, fotókat készíthetnek a fedélzeten és a pilótafülkében.

A koronavírus-járvány alatt már több légitársaság illetve nagyvállalat jelentette be, hogy különleges repülős programokat kínál az utasoknak. Például az ausztrál Qantas-szal antarktiszi sétarepülésre inulhattak az arra vállalkozók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!