Elon Musk a kutyás kriptovalutára tenné fel egy közelgő űrmisszió sikerét

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center March 9, 2020, in Washington, DC. - Tesla chief Elon Musk on May 9, threatened to pull his electric car headquarters and plant out of California after local authorities kept him from resuming production due to the coronavirus pandemic. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk nem tud leállni az eredetileg viccnek indult dogecoin iránti rajongásával. Az új terve szerint a SpaceX egyik jövő évi űrprojektjét részben a kutyás kriptovalutával finanszíroznák.
Vágólapra másolva!

Különös bejelentés érkezett az Elon Musk által alapított SpaceX-től. Az űripari vállalat ugyanis megerősítette a Geometric Energy Corporation vasárnapi bejelentését, miszerint dogecoin bevonásával finanszíroznának egy 2022 első negyedévére tervezett űrprojektet – írja a CNBC.

Ez azt jelenti, hogy a SpaceX elfogadná az eredetileg viccnek induló kutyás kriptovalutát a projekt finanszírozásához,

ráadásul az egész projekt nevét (DOGE-1 Mission to the Moon) is a mém alapján létrehozott dogecoin ihlette.

A „To the Moon" pedig népszerű szállóige a dogecoin-rajongók körében, arra utalva, hogy a befektetők célja, hogy a „Holdig" emeljék a kriptovaluta árfolyamát. A dogecoin történetéről és közelmúltbeli sikeréről itt írtunk részletesebben.

A DOGE-1 misszió pontos pénzügyi értéke egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy Musk nagy rajongója a kriptovalutáknak. Nemrég jelentette be például, hogy bitcoinnal is lehessen Teslát vásárolni az Egyesült Államokban – és hamarosan más országokban is. Nem sokkal korábban pedig 1,5 milliárd dollárért vásárolt a legnagyobb kriptovalutából.

Elon Musk űrcége újabb különös projektet indít Forrás: AFP/NurPhoto/Paul Hennessy

A misszió egyébként egy 40 kilogrammos kockaműholdat juttat föl rakományként az űrbe egy Falcon 9 típusú rakéta segítségével. A szállítmány elsősorban kommunikációs eszközöket tartalmaz.

Közben a SpaceX kereskedelmi alelnöke, Tom Ochinero közleményben hangsúlyozta, a DOGE-1 azt fogja bemutatni, hogy a kriptovalutákat a Földön túl is lehet alkalmazni.

Az ötlet sajátossága, hogy Musk április 1-jén már kiírt a Twitterre egy hasonló üzenetet, azonban az még tréfa volt bolondok napjára. Akkor azt írta, „a SpaceX egy konkrét Dogecoint fog eljuttatni a Holdra."

A dogecoin árfolyama egyébként több mint 800 százalékot szárnyalt a megelőző hónapban, a piaci kapitalizációja (az elérhető tokenek összértéke) pedig eléri a 73 milliárd dollárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről