Rengeteg pénzt bukott Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo reacts to a missed chance during the English Premier League football match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 3, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo Central Parkra néző lakását a vártnál jóval nehezebben, évek alatt tudta csak értékesíteni, amit a koronavírus-járvány is megzavart - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Amikor 2015-ben 18,5 millió dollárt fizetett a Trump Towerben található New York-i lakásáért Cristiano Ronaldo, a pletykák arról szóltak, hogy a futballista az Egyesült Államokban folytatja pályafutását, ám később ezek a híresztelések alaptalannak bizonyultak.

Végül a csatár 7,18 millió dollárért, vagyis 11,32 millió dolláros veszteséggel adott túl a Central Parkra néző, háromszobás loft lakáson

– tudta meg a Marketwatch.

Noha Ronaldót aligha vágja földhöz a veszteség – a Forbes számításai szerint csak 2021-ben 120 millió dollárt keresett, amivel a harmadik legjobban fizetett sportoló volt – kérdéses, hogy miért döntött a veszteség realizálása mellett, és annak a mértéke miért volt ilyen magas.

Cristiano Ronaldo sokat veszített New York-i lakásán Forrás: AFP/Paul Ellis

Ingatlanpiaci szakértők szerint a focista eleve túlságosan sokat fizetett a lakásért, amin a későbbi balszerencsés körülmények tovább rontottak. Az ingatlant 2019-ben 9 millió dollárért hirdette meg a labdarúgó. A koronavírus-járvány kitörése tovább rombolta a kilátásokat, hiszen nem nyílt lehetőség a lakás megtekintésére, és csökkent a nagyvárosok vonzereje is, így 2020-ban a hirdetésben szereplő ár is tovább csökkent, 7,99 millió dollárig.

Végül Ronaldo tavaly novemberben tudott túladni rosszul sikerült befektetésén

a fentebb jelzett áron. Az értékesítésnek az sem használt, hogy mivel Donald Trump volt amerikai elnök és felesége is az épület lakói, az ingatlan megtekintése már a koronavírus-járvány előtt is nehézségekbe ütközött, az ügynököknek és a lehetséges vásárlóknak ugyanis a titkosszolgálat emberein is túl kellett jutniuk, egy repülőutazások előtti biztonsági ellenőrzésre hasonlító procedúrán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!