A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kivonul az IKEA Oroszországból

Empty Cityscapes in Denmark due to COVID-19 Horizontal
The empty parking lot at IKEA in Aalborg on Wednesday, March 18, 2020. On Tuesday evening, the Danish government introduced yet another measure in the attempt slow the spread of COVID-19. From Wednesday at 10am nightclubs, gyms, hairdressers, malls and a number of other stores, except grocery stores, are temporarily closed. (Photo: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Photo by HENNING BAGGER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóközleményben tudatta csütörtökön a svéd bútoripari konszern, hogy felfüggeszti valamennyi kiskereskedelmi tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban.
Vágólapra másolva!

Munkatársainak védelme érdekében, valamint a kereskedelmi viszonyokban bekövetkezett „komoly zavarok" miatt az IKEA úgy döntött, hogy március 4-től ideiglenesen szünetelteti a vállalat oroszországi és fehéroroszországi működését, felfüggeszti az országokba irányuló és az onnan induló exportot és importot, illetve a gyártási tevékenységét is.

Mint közleményükben írják: a döntés mintegy 15 ezer alkalmazottat érint, a vállalat számukra annyit garantál, hogy munkahelyük és jövedelmük „a közeljövőben” megmarad. A vállalatóriás egyúttal 41 millió dollárt adományoz a háború miatt menekülők megsegítésére.

Csütörtökön a Volkswagen Csoport is bejelentette, hogy felfüggeszti a gépkocsik szállítását Oroszországba, illetve szünetelteti a gyártási tevékenységet Kalugában és Nyizsnij Novgorodban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!