A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNÖzbas Szofi
00:00CselgáncsCatherine Beauchemin-Pinard-Szofi Ozbas
HUNUngvári Attila
13:00CselgáncsMatthias Casse-Attila Ungvari
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Átok sújthatja az online kereskedelem óriását, minden ötödik sofőrjük megsérül

Horizontal ILLUSTRATION ECONOMY LOGO WEB SITE WAREHOUSE INTERNET
A picture shows the Amazon logo at the entrance area of the Amazon logistics centre in Lauwin-Planque, northern France, on April 16, 2020. - Amazon France said on April 16, 2020, it did not know when it would reopen its distribution centres, shuttered after a court ordered it to limit deliveries to essential goods pending a review of anti-coronavirus safety measures for its staff. (Photo by DENIS CHARLET / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon sofőrjeinek közel ötöde szenvedett el tavaly valamilyen sérülést munka közben – derül ki egy friss jelentésből. Miközben a vállalat százmilliókat költ a munkakörülmények biztonságossá tételére, ez még mindig döbbenetesen magas aránynak számít.
Vágólapra másolva!

Egy friss kutatás szerint az Amazon sofőrjeinek közel ötöde, vagyis mintegy 20 százaléka szenvedett el valamilyen sérülést munkavégzés közben, 2021-ben. Ez pedig 40 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi sérülési arány. A kutatást a Strategic Organizing Center tette közzé, amely különböző dolgozói érdekvédelmi szervezeteket tömörít az Egyesült Államokban.

A dolgozók jelentős részben arra panaszkodnak, hogy az e-kereskedelmi óriásnál olyan szigorú teljesítményelvárások vannak, hogy ez jelentősen növeli a sérülések kockázatát

– írja a CNBC. Wyomingban csoportos pert is indítottak a vállalat ellen, arra hivatkozva, hogy az elvárás szerint egy futárnak naponta 350-400 csomagot kellene kiszállítania. Ez pedig szinte lehetetlen, mivel azt jelenti, hogy 1-2 percenként kellene leszállítani egy csomagot.

A teljesíthetetlen elvásárok miatt tömegével sérülhetnek meg az Amazon sofőrjei Forrás: Hans Lucas via AFP/David Himbert / Hans Lucas/David Himbert

A helyzet pedig igen súlyos a cégnél, mivel a most közzétett jelentés szerint az Amazonnál a sérülések kockázata közel két és félszer nagyobb, mint az amerikai szállítási szektor egészében.

Az Amazon mindeközben januárban azt közölte, hogy 300 millió dollárt költött a dolgozók biztonságára 2021-ben.

Hozzátették, a sérülések miatt hiányzó munkavállalók száma 2020-ban 43 százalékkal csökkent a megelőző évhez képest.

A friss jelentés szerint azonban az Amazon adatai erősen megtévesztők, mivel a vállalat nem számol a külsős szállító partnerekkel, melyekkel 2018 óta köt szerződést, az akkor beindított program keretei között.

A jelentés szerint a külsős szállító partnerek körében a sérülési ráta 38 százalékkal emelkedett 2020 és 2021 között.

Az Amazon erre úgy reagált, hogy szerintük a jelentés a külsős partnerek kevesebb mint 10 százalékának bevonásával készült, és így megtévesztő eredményre jutott.

Az adatok körül tehát valószínűleg még lesznek komoly viták az USA-ban, azonban az jól látszik, hogy az Amazonon egyre nagyobb nyomás a munkakörülmények miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!