Elképesztő összeget nyert egy házaspár a brit lottón

Lottónyeremény
Vágólapra másolva!
A Sky News számolt be minden idők legnagyobb nagy-britanniai lottónyereményének átadásáról. A Gloustershire-ben élő, negyvenes éveiben járó házaspár, Joe és Jessica Thwaite elárulta, mire költik majd a 184 millió fontot.
Vágólapra másolva!

Mindenekelőtt elég hétköznapi dolgokra szeretnék fordítani a nyereményt. Például a házuk felújítására, ahol jelenleg egy vödör áll a csöpögő ereszcsatorna alatt, emellett a fodrászüzletük fenntartására is költenek majd belőle, ahová a Covid-járvány kezdete óta kevesebben járnak, viszont egyre többet kell fizetni a villanyáramért.

A nyeremény átszámolva 83,8 milliárd forintnak felel meg.

Visszaidézték, hogy amikor egy kedves női hang felhívta őket, és közölte, hogy ők nyerték meg a múlt heti lottó főnyereményét, természetesen rendkívüli módon megörültek, ám

ezután mindketten folytatták a napi rutinjukat: a feleség elment a fodrászszalonba, a kommunikációs értékesítési menedzserként dolgozó férj pedig bekapcsolta a laptopját, és hozzáfogott a munkájához.

A Sky News egyébként kiszámolta, hogy a nyereményből egy egész karib-tengeri szigetet is meg lehetne vásárolni, vagy tizenegy darab hat hálószobás Hyde-parki luxusingatlanra is futná belőle.

Érdekesség, hogy a korábbi nyertesek közül Frances and Patrick Connolly 2018-ban közel 115 millió fontos nyereményük több mint a felét például jótékonysági célokra ajánlotta fel.

Egy másik házaspár, Adrian and Gillian Bayford pedig 2012-ben 148 millió fontot nyert, ám nem egészen egy év múlva elváltak. Gillian Skóciába költözött két gyermekükkel, Adrian pedig 38 ingatlant vásárolt, amelyek bérbe adásából folyamatosan jelentős bevétele származik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről