Kiemelkedő betéti kamatokat találni a Gránit Banknál

gránit bank
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A tartalékképzés talán sosem volt olyan fontos az utóbbi években, mint éppen az idén, ehhez kézenfekvő megoldás a bankbetét, melynek kamatai az utóbbi időben érzékelhető emelkedésnek indultak. A piacon találni különösen előnyös betétikamat-ajánlatot is. Erre egyértelműen a Gránit Bank kínálata a példa, amelyben - más ajánlatotakkal összehasonlítva - kiemelkedő bankbetéti kamatokat nyújt a pénzintézet. A betéteket nem csak a bank jövedelmező gazdálkodása és tőkehelyzete biztosítja, de a személyenként és bankonként is minden magyarországi hitelintézetnél 100 ezer euróig (mai árfolyamon mintegy 40 millió forintig) védő betétbiztosítás is. 
Vágólapra másolva!

A GRÁNIT Bank nemcsak vonzó kamatozású betéteket biztosít, de a bank digitális megoldásaival a betétek kényelmesen, szerethető módon kezelhetők, lekötésük díjmentes, és nagyon egyszerű akár mobilapplikáción is, és ha szükséges, éppoly egyszerű a feltörés is.

A banknál több lejáratra, 5-9 százalék közötti éves kamattal, és EBKM mutatóval lehet betétet lekötni,

csak bankszámlára van szükség hozzá. A számlanyitás díjmentes, otthonról is elintézhető, teljesen online folyamat; szelfivel vagy GRÁNIT VideóBankon keresztül is nyitható a betétek lekötéséhez havidíjmentes bankszámla.

Illusztráció Forrás: Gránit Bank

A GRÁNIT Bank a szektorátlaghoz képest közel kétszer költséghatékonyabban működik, és ezt a költséghatékonysági előnyt érvényesíti szolgáltatásainak árazásában, így betéti kondícióinál is.

A bank fontosnak tartja, hogy a betétek fair kamataival segítse ügyfelei megtakarítási céljait

és vonzó alternatíva maradjon számukra a banki betét a tartalékok képzésénél. Nem utolsó szempont a bankbetetétek kérdésénél az sem, hogy a betétekre adott magas kamataival a pénzintézet az elsők között igazítja betétikamat-gyakorlatát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részéről korábban a bankok fele jelzett irányelvhez. Vagyis ahhoz, hogy a jegybanki alapkamat emelésének hatása épüljön be a kereskedelmi bankok betéti kamatába, ezzel is segítve a betétek értékének megőrzését, és így a jegybankot is támogassák a nem kívánt inflációs hatások elleni lépéseiben.

A GRÁNIT Bank kínálatára tekintve, látható, hogy a lakossági pénzek gyarapításához a meglévő lejáratok mellett két új lakossági betét is elérhető a banknál az augusztus közepén kezdődött és szeptember végéig tartó akcióban:

  • a 6 hónapos és évi 7,00 százalékos kamatot fizető (EBKM 7,00 százalék), KamatMax betétet, valamint
  • a 12 hónapos és aktuálisan 9 százalékos kamatot (EBKM 9 százalék, a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 2,75 százalék) – KamatMax Plusz betétet.

Mindkét betéti forma előnye, hogy a bank meglévő és új ügyfelei egyaránt leköthetik benne pénzüket. A KamatMax Plusz betét esetében pedig a kamatszint még tovább is nőhet emelkedő jegybanki alapkamat esetén. A KamatMax Plusz betét aktuális kamata meghaladja az Egyéves Magyar Állampapír tervezett emelés utáni 7 százalékos kamatszintjét is.

A kiemelkedő kamatok feltétele egyszerűen teljesíthető.

A 6 hónapos betét esetében havonta 20 ezer forint összegben kell GRÁNIT Bankos bankkártyával vásárolni, míg a 12 hónapos betétnél csupán aktívált GRÁNIT Bankos bankkártya megléte szükséges.

Az emelkedő kamatkörnyezethez igazította a napokban a Bank számos további 12 hónapos vagy annál rövidebb lekötési idejű betétjének kamatait is, így már 1 hónapos – feltétel nélküli – lekötés esetén is elérhető évi 5 százalékos kamat (EBKM 5 százalék)

A Gránit Bank betétjeinek kamatai Forrás: Gránit Bank

„A kamatemelést kedvezően fogadták a megtakarítók, részben ennek is köszönhető, hogy

– mondta el Jendrolovics Péter, a GRÁNIT Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője, hozzátéve, hogy a lakossági betétállomány is 22 százalékkal növekedett ugyanezen időszak alatt.

- hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes.

A digitális üzleti stratégia révén az élenjáró betéti kondíciók és az egyszerű, mobilapplikációban is elérhető és leköthető megtakarítási formák mellett a hitelek esetében is vonzó digitális érték ajánlatokat találnak az ügyfelek a GRÁNIT Banknál. Ezek közül kiemelkedik

a piacon egyedülálló 100 százalékban online igényelhető, VideóBankban szerződhető babaváró hitel

és az online előkalkulációval és hitelbírálattal digitális ügyfélfiókban elérhető okos nyomtatványokkal, online igényelhető jelzáloghitel, amely esetében csak a szerződéskötéshez szükséges személyes jelenlét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről