A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sokkoló összeget számolt fel az Uber egy brit férfinak egy rövidke fuvarért

Uber, logó, alkalmazás, telefon
The Uber ride sharing application is seen running on an iPhone in this photo illustration taken on 28 August, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egy brit férfi sokkot kapott, amikor egy átmulatott éjszaka után másnaposan felébredve több mint 35 ezer fontos (kb. 16,5 millió forint) Uber-számlát talált a bankkártyáján.
Vágólapra másolva!

A 22 éves Oliver Kaplan, miután befejezte a műszakot a manchesteri Buxton Inn hotelben, az Uber alkalmazáson keresztül taxit foglalt. Megbeszélte, hogy találkozik a barátaival a közeli kocsmában, a Witchwoodban, amely nem egészen 6,5 kilométerre van onnan - írja a wionews.com.

Ubert rendelt, és az alkalmazásban feltüntetett ár 10 és 12 dollárnak megfelelő összeg között volt, amit természetesen el is fogadott.

„Megérkezett a sofőr, beszálltam az Uberbe, és pontosan oda vitt, ahová mennem kellett" – mondta Kaplan. - „Mindössze 15 perces utazás volt."

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Kaplan már el is feledkezett az egészről, ám másnap reggel üzenetet kapott az Ubertől.

„Amikor másnaposan felébredtem, az utolsó dolog, amire számítottam, az a több mint 35.000 fontos taxiszámla volt" – emlékszik vissza a nem várt meglepetésre.

A séfként dolgozó fiatalember azon nyomban felvette a kapcsolatot az Uber ügyfélszolgálati részlegével, hogy tájékozódjon az elképesztően magas fuvardíjról.

A Kaplan kártyájára kiszámlázott teljes összeg egészen pontosan 35.427 font volt. Az Ubernél végül az a magyarázat született, hogy valamiért Ausztrália lett a fuvar célállomása.

Hivatalos magyarázat mostanáig nincs, de valószínűleg egy hiba miatt a helyszín a Witchwood nevű manchesteri bárról az ausztráliai Victoria államban található Witchwood parkra változott, és a rendszer ez alapján kalkulálta a viteldíjat. A vállalat elnézést kért, és közölte, hogy az utasnak természetesen csak az eredetileg kalkulált viteldíjat kell megfizetnie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!