A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Bárki leélheti az egész életét egy hatalmas luxushajón, akinek van rá egymillió dollárja

storylines, hajó, otthon, tengerjáró, rezidencia
A Storylines luxushajó fedélzete lehet az új otthona
Vágólapra másolva!
Ha valaki kedveli a tengeri körutazásokat, akkor most akár a hátralévő életét is eltöltheti egy 2025-ben induló luxus apartmanhajón. Az MV Narrative lakosztályainak árai azonban egymillió dollárról indulnak.
Vágólapra másolva!

A miami székhelyű Storylines hajógyár 2025-ben bocsátaná vízre az MV Narrative nevű hajóját, melynek különlegessége, hogy ez lesz a világ első környezetileg fenntartható luxus lakóhajója – írja a CNBC.

A 229,5 méter hosszú, 1,5 milliárd dollárból épülő jármű 547 magánlakást foglal magában, melyek mérete 22 és 183 négyzetméter között mozog.

A már megvásárolható lakosztályokat 1 és 8 millió dollár (403 millió és 3,2 milliárd forint) közti árakon kínálja a vállalat hirdetéseiben. A tulajdonjog pedig a hajó egész élettartamára szól, amely a gyártó becslése szerint nagyjából 60 év.

Kotlázott számban elérhetők 24 éves tulajdonjogra szóló rezidenciák is, ezek ára 647 ezer dollárról indul. A hajó terveiről korábban az Origo is beszámolt, bár nemrég a Storylines még úgy tervezett, hogy már 400 ezer dollártól elérhetők lesznek az apartmanok.

A Storylines vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a hajó vonzereje abban rejlik, hogy a beköltözők az otthonuk kényelméből utazhatnak a világban. A gyártó a horvát Brodosplit hajógyárral együttműködve tervezi a járművet.

Ez lesz az első olyan hajó a maga nemében, amelyet cseppfolyósított földgázzal hajtanak.

Ez a módszer a hagyományos dízelüzemű hajókhoz képest 25 százalékkal kevesebb szén-dioxidot juttat a levegőbe.

A lakások egytől négy hálószobás lakóterekkel rendelkeznek, a legtöbbjükhöz pedig erkély is tartozik, biztosítva a pazar kilátást.

Az MV Narrative fedélzetén élők háromévente megkerülhetik a Földet.

A hajó a horvátországi kikötőjéből indulva legfeljebb öt napot tölt majd el a világ főbb kikötőiben. A Storylines weboldalán található útvonalminták a Földközi-tengertől Ausztráliáig és Dél-Amerikáig terjednek.

A privát luxuslakások mellett a hajón 20 különböző étterem és bár, posta, iskola, könyvtár, kórház, bank, irodahelyiségek, valamint több medence is helyet kap.

Emellett található lesz még rajta bowlingpálya, egy kis sörfőzde, mozi, szabadtéri fitneszterasz, jóga- és napozóterasz, valamint futópálya is.

Emellett a hajó képes lesz fogadni személyi vízi járműveket, például jet-skiket vagy motorcsónakokat.

A leírás szerint az MV Narrative büszkélkedhet majd „a tenger legnagyobb wellness-központjával", amely egy 929 négyzetméteres térben helyet kapó spa-t, edzőtermet, valamint öregedésgátló klinikát foglal magában.

A Storylines azonban nincs egyedül a projektjével. A The World és a Clydebuilt Dark Island nevű hajóépítő cégek is kínálnak luxuslakosztályokat hasonló meghajók fedélzetén azoknak, akik a tengeren szeretnének élni.

Mindazonáltal ezek is a kifejezetten jómódú közönségnek szólnak.

A The World lakosztályainak árai 2 és 15 millió dollár között mozognak,

míg a Clydebuilt Dark Island lakosztályainak árai 10,7 millió dollárnál kezdődnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!