A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Súlyos börtönbüntetést kapott két brit kincsvadász

arany, láda arannyal, kincs, kincsvadász, kincsvadászat
Open treasure chest filled with gold coins / HIgh contrast image
Vágólapra másolva!
Hatalmas aranykincset talált néhány évvel ezelőtt két brit férfi, ám a hatalmas felfedezés gyümölcseit nem élvezhetik: börtönbüntetésre ítélték őket, miután eltitkolták a felfedezésüket.
Vágólapra másolva!

Még 2015-ben

két férfi Herefordshire-ben kutakodott fémdetektorral, amikor melléjük állt a szerencse, hiszen 3,6 millió dollárt, vagyis nagyjából 1,3 milliárd forintot érő, Alfréd király korából való, nagyjából 1100 éves kincsre bukkantak a föld alatt

- írja a Promotions.hu. Leginkább szász arany pénzérmék, ezüst, illetve pár ékszer volt a zsákmány, amit természetesen jelenteniük kellett volna a hatóságoknak, de ők eltitkolták a dolgot, és ezt nem tették meg - ennek pedig meg is lett a következménye.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A bíróság összesen 18,5 év börtönre ítélte a két férfit, akik még komolyabb bajba kerülhetnek, ha nem tárják elő az összes, akkor talált kincset, illetve nem fizetnek 1,8 dollárt, vagyis körülbelül 670 millió forintot jövő március 21-ig. A hatóságok valószínűleg példát akarnak statuálni velük, hogy többé senkinek se jusson eszébe ehhez hasonló, történelmi jelentőségű értékeket rejtegetni.

Ha a két férfi annak idején bejelenti a felfedezést, akkor nem büntetés és börtön lett volna a történet vége, hanem minden bizonnyal megkapták volna a kincs értékének felét, szóval ez is bizonyítja, hogy mindig érdemes a becsületes utat választani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!