A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

A karácsonyi zene és a csúnya pulcsik sem zavarók utazás közben

utazás, felmérés, ünnep, karácsony
Kedvelt célpontok ilyenkor a karácsonyi vásárok
Vágólapra másolva!
Leginkább a fiatalok mennek külföldre télen: míg közülük minden 3., addig összességében a magyarok 28 százaléka lépi át az országhatárt a Kiwi.com friss reprezentatív felmérése alapján. Ha mindkét nem utazási preferenciáit nézzük, akkor leginkább a télből a nyárba utazás a vonzó. De míg a nők leginkább a karácsonyi vásárok miatt utaznak, addig a férfiak inkább wellnessezni szeretnének. A tömeget és a sorban állást sokkal bosszantóbbnak tartjuk, mint az ünnepek miatt megemelkedett jegyárakat - írja közleményében az utazási technológiai cég. 
Vágólapra másolva!

A magyarok közel 28 százaléka megy külföldre télen, egyhatoda még nem tudja, hogy utazik-e a következő hónapokban az országhatáron túlra, 55 százaléka pedig nem tervez télen külföldre utazni – mutatják a friss reprezentatív kutatási adatok.

A fiatalok körében kiemelkedik a külföldre utazók aránya: minden harmadik 18-29 év közti válaszolta, hogy felkeres ezen a télen egy külföldi desztinációt.

A nyárba vágyunk

Összességében leginkább (42 százalék) napfényes, meleg helyre utaznak vagy utaznának a magyarok. Szintén kedvelt célpontok ilyenkor a karácsonyi vásárok: 10-ből 4 magyar kimondottan a forró ital, ünnepi zene és csillogó fények kedvéért vágyik külföldre.

Kedvelt célpontok ilyenkor a karácsonyi vásárok Forrás: Kiwiw.com

A télből nyárba utazás és a karácsonyi vásárok után a wellness került még dobogóra: a magyarok kb. harmada (35,6 százalék) részesíti vagy részesítené előnyben télen a fürdőhelyeket. A síelés minden 5. magyarnak vonzó. A magyarok 18 százaléka azért utazik, hogy vásárolhasson, ők kifejezetten a leárazások miatt lépik át az országhatárt. Csaknem ugyanennyien (17 százalék) pedig azért, hogy a szeretteikkel tölthessenek pár napot.

– osztotta meg az eredmények kapcsán Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős igazgatója.

Ami a nőknek a karácsonyi vásár, az a férfiaknak a wellness

Másra vágynak a nők, mint a férfiak – támasztja alá a felmérés. Míg a nők főképp a karácsonyi vásárok miatt kerekednek fel, addig a férfiak inkább a wellnesst részesítik előnyben. A síelés a fiatal felnőttek körében jóval kedveltebb elfoglaltság: a fiatalok harmada vágyik sportos kikapcsolódásra. A portál adataiból úgy tűnik, hogy a 18-29 év köztiek bírják a legjobban a hideget, mert a legnagyobb arányban (53 százalék) közülük kerülnek ki a karácsonyi vásárok szerelmesei is.

Kifejezetten szeretik a magyarok a ronda pulcsikat Forrás: Kiwi.com

A tömeg és a sorban állás bosszantóbb, mint a magas jegyár

Honfitársaink 41 százaléka bosszankodik a magas jegyárak miatt, hiszen karácsonykor mindig többe kerül az utazás. De még ennél is több embert (49 százalék) zavar a nagy forgalom és a sorban állás.

Úgy tűnik, hogy a karácsonyi zenét és a ronda pulcsikat kifejezetten szeretjük,

mert az állandó ünnepi zene csak a válaszadók 16 százalékát idegesíti, a többi utas által viselt csúnya karácsonyi pulcsik pedig csak minden 20. embernek szúrnak szemet. Az utolsó pillanatra halasztott karácsonyi bevásárlás az utazásra is rányomja a bélyegét a magyarok 13 százalékánál, a nehéz poggyászok cipelésétől pedig minden 10. válaszadónak borsódzik a háta. De szerencsére akadnak olyanok is (9 százalék), akik a külső hatásokat kizárják, és nem engedik, hogy bármi elterelje a figyelmüket utazás közben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!