A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Sajtevéssel és alvással lehet keresni több százezer forintnyi összeget

sajt illusztráció
cheese plate
Vágólapra másolva!
Egyre többen panaszkodnak arról, hogy akár hosszú időszakon át nem tudják átaludni az éjszakákat, vagy zaklatottan forgolódnak éjjelente az ágyukban. Így ez már az orvosokon kívül egyéb területen dolgozókat, sőt egy egész tudományos iparágat is foglalkoztat. Ők is a nyugodt alvás titkát keresik. 
Vágólapra másolva!

Sokan sokféle praktikát javasoltak már az alvászavar ellen. A Sleep Junkie matracokat és ágyneműket kínáló vállallat most pályázatot írt ki vállalkozó szelleműek számára, hogy megfejthessék a rejtélyt, számol be arról a Roadster.

A cég termékei mellett az egészséges alvás javítására vonatkozó információkat is kínál. A feladat egyébként egyáltalán nem nehéz, viszont kifejezetten jövedelmező.

Három hónapot át különféle sajtokat kell enni megadott mennyiségben és pont álomba szenderülés előtt.

A kutatásban való részvételért pedig az alanyok 1.000 dollárt (kb. 370.000 forintot) kapnak. A vizsgálatban résztvevőket arra kérik, hogy okosórájuk segítségével rögzítsék álmaikat, alvásminőségüket, és energiaszintjüket.

Illusztráció különféle sajtokról Forrás: Shutterstock

A kutatás hipotézise, hogy ha közvetlenül alvás előtt fogyasztunk sajtot, vagy egyéb tejterméket, az megfeküdheti a gyomrunkat, hasfájást, illetve rémálmokat okozhat.

Ahogy azt már az álláspályázatoknál ismert, ehhez is tartozik néhány feltétel, követelmény: csak azt a jelentkezőt veszik figyelembe, aki már elmúlt 21 éves, kiváló íráskészséggel rendelkezik, nagyon szereti a sajtokat és természetesen imád aludni. A Sleep Junkies olyanok jelentkezését várja, akiknek van egy állandó alvási rendjük, és akik vállalják, hogy a tanulmány ideje alatt egyedül alszanak. Laktózérzékenyek nem vehetnek részt a pályázatban.

Forrás: Food and Wine

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!