A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy bank Pfizer-vakcinát kínál ügyfeleinek, ha félmillió dollárt helyeznek el náluk

koronavírus, vakcina, Franciaország, Lyon
A doctor prepares a syringe to administer a dose of the Pfizer-BioNtech Covid-19 vaccine to a member of the "Hospices Civils de Lyon" (HCL) directory on January 5, 2021 in Lyon. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy hongkongi székhelyű bank új és a már meglévő ügyfelei számára expressz előfoglalással ingyenes BioNTech/Pfizer mRNS vakcinát kínál, ha legalább 4.000.000 hongkongi dollárt, azaz körülbelül 512..00 amerikai dollárt befizetnek egy számlára - írja a businessinsider.com. Ez nagyjából 186 millió forint.
Vágólapra másolva!

Érdekes módon a kínaitól eltérő vakcinát pont akkor kezdték el árulni, amikor az anyaország feloldotta a Hongkonggal szembeni határon átnyúló korlátozásokat. Ez egyébként egyike azon határozott ideig - egészen pontosan 2023. március 31-ig - elérhető ingyenes kiváltságoknak, amelyeket kizárólag az állami CITIC Group tulajdonában lévő China CITIC Bank International (CNCBI) kínál.

A szárazföldi Kína eddig többnyire a hazai gyártású, mRNS-technológiát nem tartalmazó oltóanyagokra támaszkodott,

egyéb vakcinákat, mint a Pfizerét, szinte egyáltalán nem lehetett beszerezni. A hongkongi és makaói állandó lakosok azonban a Fortune szerint ingyenesen jutottak hozzá a Pfizer mRNS vakcináihoz.

Pfizer-BioNtech Covid-19 vakcina Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A CNCBI által kínált ingyenes oltóanyag a bank sajtóközleménye szerint egyike azon exkluzív kiváltságoknak, amelyeket az ügyfelek egészsége és jóléte érdekében kínálnak.

Az ügyfelek számára nyújtott egyéb kedvezmények között szerepel az általános tvizsgálat és a hepatitis B elleni védőoltás is.

Azok az ügyfelek, akik CNCBI GBA devizahitelkártyát igényelnek és aktiválnak, két ingyenes oltást kapnak, köztük a Pfizer vakcinát vagy a hepatitis B vakcinát, valamint 15 százalékos kedvezményt a hongkongi Four Seasons Hotelbeli szolgáltatásokra.

Az ügyfelek további "kiváltságai" közé tartozik négy ingyenes belépőjegy a Monopoly Dreams Hong Kong vidámparkba, ahogy lehetőségük nyílik egy Bentley tesztvezetésére is.

Kína tavaly decemberben jelentősen enyhítette korábbi nagyon szigorú zérócovid-politikáját, de Peking egyelőre nem hagyta jóvá az mRNS típusú vakcinák használatát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!