A hollywoodi dombokon vett palotát Szingapúr egyik leggazdagabb embere

hollywood sign
Vágólapra másolva!
Látványos kastélyt vásárolt a hollywoodi dombokon Szingapúr egyik leggazdagabb embere. Mutatjuk a különleges, francia stílusú palotát.
Vágólapra másolva!

Bár nemzetközileg kevesen ismerik, Szingapúrban közismert szereplőnek számít, Ivan Chin, aki az állam egyik leggazdagabb embere. Chin visszafogottan viselkedik, azonban kifejezetten kedveli a luxusautókat és a luxusingatlanokat. Most a hollywoodi dombokon vásárolt magának és feleségének egy különleges házat – írja a Dirt.com.

A kastély sajátossága, hogy a stílusa igencsak eltér a környéken található ingatlanokétól. Ez ugyanis a neoklasszikus, francia építészeti stílusával XVI. Lajos kora előtt tiszteleg. A kúria egy elzárt zsákutca végén található, és kovácsoltvas kapuk mögött rejtőzik.

A palotát 1993-ban építették, egyedi megrendelés alapján, és a közelmúltig ugyanannak a családnak a birtokában volt. Az elérhető adatok szerint először 15 millió dollárért hirdették meg, és Chen végül 13,5 millió dollárt (kb. 4,8 milliárd forint) fizetett érte.

A Chateau des Anges néven is ismert kastély egy közel 3000 négyzetméteres telken terül el, a teljes lakóterülete pedig 848 négyzetméter. Az egész házat úgy alakították ki, hogy a szórakozás legyen a középpontban. Terveztek bele egy nagyszabású báltermet, melyet Franciaországból származó kettős csillárokkal, illetve Tajvanról származó mélyzöld márványpadlóval díszítettek. A termet emellett hatalmas panorámaablakokkal álmodták meg, melyek csodás kilátást biztosítanak Los Angelesre.

Az ingatlanban található még egy „meditációs szoba", egy edzőterem, valamint két hatalmas pince. Utóbbiak közül az egyiket csúcstechnológiás pánikszobává alakították át.

A kertben kialakított elemek ékköve a medence óriási angyalszobra, amely azonnal magára irányítja a figyelmet. Emellett a pompás kilátást biztosító teraszok is garantálják a kikapcsolódást.

Ivan Chin egyébként az Enesis Group nevű vállalat alapítója. Feleségével a hírek szerint több ingatlanjuk is van Szingapúrban, illetve Ázsia más részein.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!