A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

A világ egyik legdrágább országában is csúcson az infláció

Kiderült, melyek a világ legdrágább városai - Fotók! Genf
Genf
Vágólapra másolva!
Az amúgy is a világ egyik legdrágábbjának számító Svájcban is harmincéves csúcsot ért el az infláció. Igaz, az ottani pénzromlás üteme így is jócskán elmarad Európa nagy részének óriási inflációjától.
Vágólapra másolva!

A svájci fogyasztói árak a vártnál jelentősen nagyobb mértékben, 3,3 százalékkal nőttek januárban éves szinten, lényegesen meghaladva a jegybanki 0-2 százalékos inflációs célt – derült ki a svájci statisztikai hivatal hétfőn közzétett adataiból. A Világgazdaság cikke szerint az elemzői konszenzus 2,9 százalékos inflációt várt a decemberben mért 2,8 százalék után.

Genf látképe Forrás: Shutterstock

A fogyasztói árak 0,6 százalékkal emelkedtek havi szinten, részben az áram és a gáz árának emelkedése miatt, de többe kerültek például a szállásdíjak, drágult a kenyér és a kávé is. Jóllehet a tavalyi 2,8 százalékos mérték nemzetközi összehasonlításban alacsonynak számított, az alpesi országban így is harmincéves rekordot döntött a pénzromlás átlagos üteme – 1993 óta nem mértek ekkora inflációt, mint most.

A svájci jegybank nemrég újrahangsúlyozta célját, miszerint az inflációt visszatereli a 0-2 százalékos célszintre. Elemzők szerint az idén az infláció visszaeshet 2 százalék alá, ami azt jelentené, hogy a jegybank szinten tudja tartani a kamatokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!