A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország

Gond van a Twitternél, vészterhes információk szivárogtak ki

Elon Musk And Twitter Photo Illustrations elon musk emblem feed social media tech Twitter profile phone screen illustration photo Krakow Poland September NurPhoto Horizontal COMPANY ECONOMY FINANCE ICON ILLUSTRATION LOGO PROFILE BOARD TECHNOLOGY TWITTER
Elon Musk's Twitter profile displayed on a phone screen is seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 15, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Folytatódik az elbocsátási hullám a Twitter mikroblogplatformnál, a legújabb létszámleépítés során legalább 50 alkalmazottnak mondtak fel - közölte a dpa német hírügynökség belső vállalati forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A legújabb leépítés több mérnöki részleget is érint, köztük a Twitter alkalmazást kezelő csapatot, a hirdetési területet támogatókat, és a mikroblog műszaki infrastruktúráját működtetőket.

Az elmúlt hónapokban több nagy amerikai technológiai cég jelentett be létszámleépítést vagy létszámstopot a lassuló növekedés miatt.

Az Alphabet, a Google anyavállalata január közepén jelentett be 12 ezer fős létszámleépítést, a Microsoft 10 ezer állást szüntet meg, a Meta, a Facebook anyacége 11 ezer fős leépítést jelentett be, az Amazon, a világ legnagyobb online kiskereskedője pedig 18 ezer munkahelyet szüntet meg a kedvezőtlen gazdasági helyzet folytán.

Illusztráció Forrás: AFP/Denis Charlet

A Twitter tavaly novemberben 3700 alkalmazottat küldött el a cégtől Elon Musk költségcsökkentő intézkedéseinek részeként.

A milliárdos amerikai üzletember ekkor vette át a társaság vezetését és egyszemélyben látja el a cég teljes igazgatását, miután a 44 milliárd dolláros (15.788 milliárd forint) adásvétel lezárultával felmondott a cég vezetőinek és az igazgatóság tagjainak.

A beszámolók szerint a Twitternek jelenleg 2000 alkalmazottja lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!