Eladó a ház, amely egykor a világ egyik első filmzeneszerzőjéé volt

hollywood sign
Vágólapra másolva!
Eladó egy mediterrán stílusú villa Los Angelesben, amely még 1921-ben épült. Az első tulajdonosa pedig az volt, aki az elsők között komponált eredeti filmzenét mozgóképekhez.
Vágólapra másolva!

Igazi filmtörténeti különlegességnek számít az a Los Felizben található mediterrán villa, amely most piacra került. Az 1921-ben épült ház első tulajdonosa ugyanis Victor Schertzinger volt.

Schertzinger zeneszerzőként, forgatókönyvíróként, valamint néma- és hangosfilmek rendezőjeként dolgozott, és az elsők között komponált eredeti zenét mozgóképekhez – írja a Dirt.com.

A közel 2600 négyzetméteres telken elterülő, összesen 725 négyzetméter lakóterülettel rendelkező ingatlanban hat hálószoba és nyolc fürdőszoba található.

A villa évtizedek után 2015-ben került először piacra, és a nagyközönség akkor láthatta meg az ingatlan extravagáns részleteit is. Ezek közé tartozik például egy orgona, amelyet 1925-ben vásároltak a házba.

Az épületet eredetileg a kor neves helyi építésze, Frank Meline tervezte, azonban 2021-ben alapvető felújításon ás átalakításon esett át. A felújítás során törekedtek arra, hogy az ingatlan eredeti hangulatát megőrizve modernizálják a házat.

A medencével és két különálló vendégházzal rendelkező Schertzinger-birtokot most 12,75 millió dollárért (kb. 4,4 milliárd forint) árulják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!