Megőrülnek a látogatók a pandamalacos kínai vidámparkért

malac, pici malac, fekete - fehér, boldog malac, illusztráció, címlapkép
Mini pig walking on the field with dandelions
Vágólapra másolva!
Kínában van egy disznós vidámpark, ahol az emberek 8888 kínai jüant (kb. 400 000 forintot) fizetnek egy éjszakai hotelszobáért – a szórakozás végén pedig mindenki hazavihet egy malacot. 
Vágólapra másolva!

Futótűzként terjed a híre egy kínai vidámparknak, amely egy egészen különleges, disznóólra néző hotelszobában szállásolja el vendégeit. A kelet-kínai Csöcsiang tartomány Csinhua városában található szállás ára is szürreális, hiszen 8888 kínai jüant kérnek érte éjszakánként,

a szoba hatalmas üvegablakai pedig "Panda Pig-Two-End Black Ranch" vidámpark sertéstenyésztő farmjára néznek.

A vidámparkról egy felhasználó már fel is tett egy videót a TikTok kínai változatára, a Douyinra. A videó már több mint 160 000 lájkot kapott, és 250 000-nél is többen osztották meg. A videón látható a hotelszoba hatalmas ablaka, amiből a kilátás egy fekete-fehér színű pandamalacokkal zsúfolt farmra néz - így a vendégek láthatják, de nem kell szagolniuk is ezeket a különleges, ámde bűzlő sertéseket.

A 2021 augusztusában nyitott vidámpark célja, hogy népszerűsítse ezt a nagyra becsült sertésfajtát, amelyből a helyi specialitásnak számító jinhuai szárazon pácolt sonka készül. Egy szoba éjszakánként 8888 jüanba kerül, a szálloda a bevérel nagy részét a díjnyertes fekete-fehér színű sertések tartására fordítja - amelyek az óriáspandához hasonlóan ritka fajtának számítanak.

A vendégek kijelentkezéskor magukkal vihetnek egy ilyen pandamalacot, vagy kérhetik, hogy az ebből készült sonkát szállítsák majd el hozzájuk.

Minden egyes ilyen disznóból több mint 6000 jüanba kerülő sonkát lehet előállítani,

ezzel tehát mindenki visszakapja a szobaár 70 százalékát.

Panda malacka Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Rita_Kochmarjova/Shutterstock. No use without permission./Rita_Kochmarjova

A vidámpark honlapja szerint külön múzeumot is létrehoztak ezeknek az egyedi sertéseknek, de van itt kávézó és konferenciaterem is. A sertésekkel itt "tisztelettel" bánnak, virágokkal körülvett környezetben - így a látogatókat nem fogadják bűzös szagok.

Kína egyébként a legnagyobb sertéshús-fogyasztó a világon, a néhány éve lezajlott sertéspestis-járvány miatt viszont jelentősen visszaesett a piaci kínálat. Ahogy az Origo arról beszámolt, a húshiányra adott egyik válasza az országnak az extrém nagyra hízlalt disznók számának növelése volt.

Forrás:Insider

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!