Nemzetközi viszonylatban is elismert séfekkel, helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel és egyedi pompával várja a vendégeit Szarvas legújabb városrészében az Újváros Bisztró.
Az éttermet egy lokálpatrióta testvérpár, Szin Csaba és Szin Bence álmodta meg,
és gondoskodtak róla, hogy világszínvonalú luxus élményben legyen része mindazoknak, akik betérnek hozzájuk.
Mivel Szarvas egyik legfőbb nevezetessége a 19. században épült Bolza-kastély, az ötletgazdák szerettek volna tisztelegni a grófi család előtt, ezért az épület padlóját olasz kerámia díszíti. Szin Csaba tájékoztatása szerint
az elemeket Olaszországban, a kerámiagyártás lassan évezredes központjában, Ravennában készítették egyedi megrendelésre.
„A látogatók nálunk a belsőépítészet csúcsával találkozhatnak.
Amint belépnek az étterembe, a padlót látják meg először, aminek mintázatát 24 karátos aranybetétekkel raktuk ki.
Ez az Újváros Bisztró egyik jelképe is, ami megjelenik nemcsak a honlapon, a közösségi média felületeinken és az étlapon egyaránt" – magyarázta.
Úgy folytatta, a 24 karátos vonalat szerették volna mindenképpen megjeleníteni a kínálatukban, sőt, minél több tételen próbálják majd azt elhelyezni valamilyen formában a jövőben.
A kávézóban háromfajta, folyamatosan változó specialty kávéval biztosítják a megújuló kávéélményt, melyek egy olasz, egy hazai és egy nemzetközi csúcspörkölő tételei.
A kávék között szerepel az arany cappuccino is, amely 24 karátos aranyporral van lefedve.
„Tudomásunk szerint eddig csak Dubajban, a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában lehetetett ezt megkóstolni, de a magyaroknak most már csak Szarvasig kell utazniuk ezért az exkluzív kávéélményért" - fűzte hozzá.
Szin Csaba fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az arany cappuccino nem csupán divattermék, ugyanis szerinte a nemesfémnek kifejezetten jó hatása van az egészségre. A bisztró tulajdonosa ezzel kapcsolatban megjegyezte, az sem véletlen, hogy a nemesi családok arany evőeszközökkel étkeztek annak idején, sőt, a bizánci udvarban például előszeretettel aranyozták be a hússzeleteket.
Szin Csaba közölte, néhány süteményükön már most is található vékony aranylemez, és tervezik, hogy a következő menüsornál az arany az ételeken is visszaköszön majd.