Éhségsztrájkot szerveznek a turisták miatt a spanyol üdülőparadicsomban

Vágólapra másolva!
Túl sok a turista a Kanári-szigeteken, ezért az ott élők tiltakozásokat terveznek. Úgy érzik, hogy a turisták tönkreteszik az életüket.
Vágólapra másolva!

2023-ban a szigetcsoport rekordszámú, 14,1 millió külföldi látogatót vonzott, a helyiek pedig megelégelték a tömeget. Vannak, akik arról számolnak be, hogy

 a lakásárak emelkedése miatt autóikba vagy barlangokba kényszerülnek, egy tenerifei aktivistacsoport pedig éhségsztrájkot tervez a jövő héten két új szálloda építése miatt.

A Canarias Se Agota (a Kanári-szigetek elkeltek) nevű csoport szintén demonstrációt tervez Tenerifén, Gran Canarián, Lanzarote-on és La Palmán tüntetnek A Kanári-szigeteknek is van határa felirattal. Ugyancsak hasonló céljai vannak a Canarias se Exhausta (A Kanári-szigetek kimerültek) nevű szervezetnek.

Képünk illusztráció 

Mint az aktivisták mondják, a szigeteken mindig is nagyon szívesen fogadták a turistákat, de azt szeretnék, ha fenntarthatóbb lenne a turizmus.

"Tenerife kis sziget, korlátozott erőforrásokkal. Az utakon túl nagy a forgalom, kevés a víz, a szállodák pedig tele vannak" – idézi a Roadster a Euronews alapján Ruben Zerpát, a Canarias Se Agota tagját, aki a megfizetethetetlen bérleti díjakra is felhívja a figyelmet: „Körülbelül kilencszáz eurót (körülbelül 350 ezer forintot) keresek, és a párommal élek, de a bérleti díj nyolcszáz euró (mintegy 312 ezer forint) havonta. Ez Santa Cruz, ami nem is tartozik a sziget legdrágább részei közé".

Az Origo korábban megírta, hogy a Kanári-szigeteken található egy rejtett strand, amit kevés oda utazó ismert, pedig csodálatos látványt nyújt, ezért érdemes meglátogatni. A Castro Beach, Tenerife északi részén, a Kanári-szigeteken, egy rejtett gyöngyszem sötét homokkal, vízesésekkel és viszonylag kevés turistával.Tenerife, a Kanári-szigetek egyik legnépszerűbb városa, lenyűgöző strandokkal és olcsó szállással büszkélkedhet, azonban pont ezért rengeteg ember választja úticélul, így általában zsúfolt. 

Májusban a Tenerife délnyugati partján fekvő Los Cristianosba hívták a mentőket egy kislányhoz, akit több más vendég és a személyzet mentett ki a medencéből. Azt nem lehet tudni, hogy a kislány szülei holt voltak, amikor a gyerek beleesett a medencébe. Aspirációs tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, amit az okoz, ha folyadék került a tüdőbe. Az orvosoknak végül sikerült stabilizálniuk az állapotát. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről